Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otac Tomislava Blaževića

Ispovijest oca: Policija laže. Sin mi je pretučen i pušten da umre

Marijan Blažević
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/4
17.02.2017.
u 21:46

Nema mjesta na tijelu gdje mu nisu našli ozljede ili prijelome... U krvi nije imao alkohola, lijekova ili droga, kaže Marijan Blažević

Vanjskim i unutrašnjim pregledom utvrđeno je da je preminuo nasilnom smrću zbog višestrukih ozljeda – upravo ta rečenica Zavoda za sudsku medicinu, te popis od čak 19 raznih ozljeda po cijelom tijelu; od iščašenja gležnja, prijeloma rebara, krvnih podljeva na stopalima, debelom mesu, pa sve do krvarenja u moždanoj ovojnici, razdora prsne aorte, nagnječenja srca, izljeva krvi u prsnu šupljinu, krvnih podljeva oko oba bubrega te još niz teških ozljeda, razdiru Karlovčanina Marijana Blaževića.

Danas, pet mjeseci nakon što su mu sina Tomislava (23) pronašli mrtvog ispred ulaza u zgradu u karlovačkom naselju Luščić i nakon što je policija zaključila da nema elemenata kaznenog djela, neutješni je otac još više zbunjen.

Bio je u pravom strahu

– Svašta se pričalo kada je moj sin umro; od toga da je bio pod utjecajem nekih droga do toga da ima psihičke probleme, da se sam ubio. No, po toksikološkom nalazu Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku, on u krvi nije imao alkohola, nikakvih lijekova niti bilo kakvih droga. Dakle, strah koji je moj sin pokazivao kobne noći kada je kucao po vratima stanara u zgradi na Luščiću i tražio pomoć, bio je stvaran. I ljudi su rekli da je izgledao kao da bježi od nekoga. Osim toga, čak i da je pao kroz prozor stubišta, kako se govorilo, nije mogao zadobiti tolike ozljede. Pa on je sav pretučen, nema mjesta na tijelu gdje mu nisu našli ozljede ili prijelome. Znam da mi sina ništa neće vratiti, ali ne mogu se pomiriti s time da nitko nije kriv za njegovu smrt. Tražit ću da se istraga nastavi, jer imamo dokaza da je te noći bio s prijateljima s Luščića – priča nam neutješni otac.

Njegova majka, Tomislavova baka, svjedoči da je Tomislav bio dobar dečko, drag, povučen, vrijedan, ali da se zadnjih mjesec dana života družio s trojicom braće koja su živjela s majkom u zgradi u Luščiću. Upravo s dečkima koje je dozivao kobne noći.

Čekali su ga u dvorištu

– Stalno su ga zvali, po cijele dane, a on im je vjerovao, zvao ih prijateljima. Dan prije smrti pobrao je grožđe oko kuće i rekao mi da ide tim prijateljima odnijeti grožđe. Vratio se i navečer opet izišao. Zvali su me u policiju da je priveden zbog buke u Grabriku, gdje ima stan. I tada je rekao da mora do tih prijatelja, ali smo se dogovorili da će ići drugi dan. S njim sam iz policije došao kući i svi smo otišli spavati, ali je on tijekom noći izišao i više se nije vratio – priča nam otac Marijan. Kaže da su susjedi u Logorištu vidjeli da su dvojica momaka te noći došla po Tomislava, čekala su ga u dvorištu i odvezli su se autom. Susjeda je rekla da ih može prepoznati. – Sumnjamo da je Tomislav nasmrt pretučen i ostavljen pred zgradom. Što je motiv, ne znam, možda novac, jer je rekao da je tim dečkima posudio tisuću kuna. Znam da su ti dečki rekli policiji da Tomislava nisu poznavali, ali to je laž. Uvjeren sam da je pretučen nasmrt – neutješan je Tomislavov otac.      

>>Otac mrtvog mladića: Moj sin nije imao razloga biti u tom dijelu grada

>>Obitelj o misterioznoj smrti Tomislava Blaževića: Imamo neka saznanja, ali neka prvo policija napravi svoje

Komentara 18

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
22:31 17.02.2017.

Pusku u ruku i upucaj te razbojnike...nema pravde nema zakona ...dok sam ne preuzmes u svoje ruke...

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
22:47 17.02.2017.

Duga devetka je ---zakon--i --pravda--...sve drugo je Laz...i zabluda..

JU
juma
22:49 17.02.2017.

Ocigledno je mladic bio progonjen od necega sto je samo on mogao vidjeti. Drugacije se brojne ozljede, iako nitko nije vidjen u njegovoj blizini ne mogu objasniti. Uzasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije