Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštetili RH za 110.000 kn

Fiktivno se prijavili u Metkoviću, dobivali doplatak i ostvarivali zdravstveno

kune
Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL
22.09.2015.
u 10:28

Kriminalistička policija kazneno je prijavila dvoje hrvatskih državljana s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, 43-godišnjakinju i 50-godišnjaka.

Zbog sumnje u počinjenje prijevare kriminalistička policija kazneno je prijavila dvoje hrvatskih državljana s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, 43-godišnjakinju i 50-godišnjaka.

Sumnjiče ih da su fiktivno prijavili boravak u Metkoviću te od početka 2009. godine Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje podnosili zahtjeve za dječji doplatak koji im je isplaćen.

Time je osumnjičena HZMO-u nanijela štetu od preko 57.000 kuna, a osumnjičeni gotovo 33.000 kuna. Utvrđeno je i da je 43-godišnjakinja od početka 2010. g. Do početka kolovoza 2014. g. za sebe i članove svoje obitelji ostvarila zdravstvenu zaštitu, oštetivši Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje za iznos od gotovo 20.000 kuna.

>> Uplatio 1250 eura misleći da pomaže opljačkanom prijatelju

>> Muškarac iz Nedelišća zbog lažnog PayPala ostao bez nekoliko tisuća kuna

Komentara 5

BO
boovuu
12:31 22.09.2015.

ko vrši kontrolu fiktivnog prijava srba u Vukovaru i okolnim mjestima nastanjena srbima. žive i studiraju u srbiji a koriste benificije i stipendije u hrvatskoj.

BA
baksi
11:14 22.09.2015.

Šta je sa srbima po krajini

VI
VisAVis2
16:16 22.09.2015.

Srboriječke podmetačine! Ima li djece: ima pa joj pripada dječji bez obzira gdje živi, jer se dječji isplaćuje za djete, a ne za stan! Imaju li zdravstveno osiguranje koje se dobija povlkašteno (npr umirovljenici) ili uplatama (mnogi od osiguranika)! Ako je uživaoc mirovine, onda mu to pravo pripada po Zakonu temeljem dosadašnjih uplata, a ako ima radničko osiguranje onda ima zdravstveno temeljem uplata, a ako nije uplaćivao onda nema ni osiguranja! Dakle i ovaj članak vrvi nedoumicama, pa nije razvidan ni položaj ni status prozvanih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije