Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detonacija u osijeku

Nakon eksplozije plina taksist ostao zatrpan u stanu

Osijek eksplozija
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/13
06.07.2014.
u 19:53

Sin vlasnika stana dan prije preživio je eksploziju u osječkom Croduxu

Prozori su se rasuli, a vrata izletjela iz štokova. Snažna eksplozija u nedjelju prije podne odjeknula je osječkim Donjim gradom. Od siline detonacije otklopljen je čak i poklopac uličnog šahta. Bilo je to kobno za Osječanina koji se kao podstanar prije dva tjedna doselio na Trg bana Jelačića 3. Upravo njegov podrumski stan bio je središte eksplozije.

Vatrogasci su beživotno tijelo našli ispod ruševina u ležećem položaju u naslonjaču. Kako bi ga izvukli, morali su prethodno poduprijeti svod i raščistiti ruševine.

Spojeni na gradski plin

– Pretpostavljamo da je negdje procurio plin, nakupio se i u spoju sa zrakom dobio sve potrebno za eksploziju. Zgrada je spojena na gradski plin – objasnio je Boris Banjan, zapovjednik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijeka.Poginuli je, neslužbeno doznajemo, bio hrvatski branitelj. Bio je taksist, stan je unajmio sam.

– I prije sam imao podstanare koji su normalno kuhali. Na instalacijama se nije radilo ništa. Novi podstanar donio je svoj štednjak i, kada je htio staviti lazanje u pećnicu, ne znam što se dogodilo. Valjda će istraga nešto utvrditi – ispričao je Slobodan Marinković, vlasnik stana u kojem se dogodila eksplozija. Šokiran događajima koji su mu se nanizali, pred novinarima nije mogao suspregnuti suze.

– Ne znam što je ovo – zajecao je Marinković, čiji se sin noć prije također našao u središtu eksplozije dok je odrađivao noćnu smjenu u Croduxovoj punionici plina u Industrijskoj zoni u Antunovcu.

– Jedva mi je sin tamo preživio. Jako kašlje i sada smo ga odvezli u bolnicu – dodao je. Svi su stanari zgrade iz osječkog Donjeg grada evakuirani. Još bunovni i šokirani izišli su na ulicu.

– Sve je otišlo – jedva je prozborila Marija Lukačević, koja sa suprugom Tomislavom živi na prvom katu.

Kući se ne mogu vratiti jer su od jačine eksplozije narušeni statika i zidovi u čitavoj zgradi u kojoj je ukupno šest stanova. Isključene su instalacije vode, plina i struje.

Teška oštećenja

– Cijela zgrada ima teška oštećenja. Pretpostavljamo da zgrada nije sigurna – objasnio je Banjan. Dogradonačelnik Osijeka Denis Ambruš stanarima je ponudio zamjenski smještaj.

– Razgovarali smo sa stanarima. Organizirali smo im i ponudili nužni smještaj jer je procjena da se u ovom objektu idućih dana neće moći boraviti – rekao je Ambruš ispred Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Osijeka.

>>Čermak: Ne vjerujem da je požar podmetnut

>>Eksplozija pred poslovnicom OTP banke

Foto: Ilustracija/Davor Javorović/PIXSELL

Komentara 3

BL
blokiran
12:01 06.07.2014.

ovih dana eksplozivno u osijeku

FR
frik5
12:34 06.07.2014.

Nije bio jedan radnik u Croduxu, nego tri. Odakle vam ovo da je to sin vlasnika stana?

OB
Objektivno...
14:49 06.07.2014.

Pa nije valjda novinarka to izmislila? Nego, šta sad kaže gospodin Čermak? Slučajnost ili... kako vizionarski piše vision: "ovih dana nešto eksplozivno u osijeku"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije