Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi napad

Pretučena dvojica LGBT aktivista, organizatori Split pridea

hitna pomoć
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
23.06.2014.
u 15:28

Aktivisti su slučaj prijavili policiji i LGBT pravnom timu Kontre

Opet su u Splitu napadnuta dva LGBT aktivista, izvijestila je udruga Kontra.

Riječ je o Ljubomiru Mateljanu, predsjedniku udruge Rišpet, koja je organizirala ovogodišnju splitsku Paradu ponosa i članu udruge Tomislavu Ladišiću. Oko 3.45 sati 22. lipnja, na zabavi Prvi dan lita, napala ih je grupa od 5-­6 muškaraca. Ladišića su gurnuli i jedan ga je udario nogom u leđa, a kada ga je Mateljan htio zaštititi, višestruko su ga udarali šakama i nogama u glavu, trbuh i leđa.

Zadobio je ozljede glave u vidu razderotine na bradi te hematoma. Aktivisti su slučaj prijavili policiji i LGBT pravnom timu Kontre.

>> 'Napad na LGBT aktivista je počinjen iz mržnje'

Komentara 22

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
15:21 23.06.2014.

iz dosade sami sebe tuku da privuku pozornost,jer te jadnike više niko ne doživljava ko ni onaj nakaradni gay pride a to ih boli više od svega

CR
crnaguja1950
16:21 23.06.2014.

kod mene su se jučer trojica potukla u birtiji.......zašto nitko o tome ne piše??

SH
shega
16:16 23.06.2014.

a da nisu bili samo ljubavnici?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije