Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječnička pogreška

Dr. Đurić: Ja sam bio samo pratnja i nisam mogao donositi odluke o porođaju

beba
Foto: Borna Filić/PIXSELL
20.02.2014.
u 17:00

Dr. Predragu Đuriću sudi se s dr. Ivom Balenovićem zbog stradavanja Dominica Pitre pri porođaju u bolnici Merkur u ljeto 2007..

Dr. Predrag Đurić, kojem se sudi s dr. Ivom Balenovićem zbog stradavanja Dominica Pitre pri porođaju u zagrebačkoj bolnici Merkur u ljeto 2007., u obrani je zanijekao krivnju govoreći da nije imamo ovlasti odlučivati o porođaju i da je to znala i Dominicova majka koja je kod njega u privatnoj ordinaciji kontrolirala trudnoću.

Ginekolozi se terete da nisu uočili fetalnu patnju djeteta te da majku nisu porodili carskim rezom. Dominic je danas nepokretan s tetraparetskim oblikom cerebralne paralize bez verbalnog, socijalnog i emocionalnog kontakta. Đurić se branio da mu je šef ginekologije odobrio da može doći u pratnju na porođaj s Dominicovom majkom i još nekim svojim trudnicama, ali ne smije ni o čemu odlučivati. Nakon posla otišao je u bolnicu, pitao za tijek porođaja i sve je bilo u redu, a tek nakon 22 sata zapis CTG-a bio mu je malo čudan. No sestra mu je rekla da aparat nije baš najbolji.

– Sestra mi je prije jedan sat rekla da su otkucaji bebina srca bradikardični. Balenović je odmah došao i odlučio se za vaginalni porođaj. Nismo očekivali probleme. Tek nakon porođaja vidjeli smo da je beba u lošem stanju. Smatram da se ovako teško neurološko stanje djeteta ne može pripisati samo ishemiji na porođaju, nego cerebralnoj paralizi – branio se Đurić. Niječe je da je nakon porođaja od dječakova oca primio 4800 kuna.

>>Đurić je 13 puta porađao iako mu je ugovor istekao

>>Čemu ugovori s privatnicima? Zato da ne padnu na trudnicu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije