Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin u Vukovaru

Đekić: Nisam ubio branitelja Labu, žrtva sam zavjere

Rekonsturkcija kolone
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/4
25.04.2014.
u 14:11

Jedan od ključnih svjedoka na suđenju za ubojstvo vukovarskog branitelja A. Labe (21) je Željka Jurić, tada uplakana djevojčica u plavom kaputiću čije su fotografije obišle svijet

Željka Jurić imala je samo šest godina kada joj je pred očima ubijen branitelj Aleksandar Laba (21), izvučen iz vukovarske kolone 19. studenog 1991. Upravo je ta uplakana djevojčica u plavom kaputiću, čija je fotografija obišla svijet, prijavila Milana Đekića za zločin. Ubojicu je u njemu prepoznala, tvrdi ona, 2003. godine. Suđenje je počelo tek lani. Obrana, pak, dovodi u pitanje vjerodostojnost njezina iskaza.

- Dijete predškolske dobi može pamtiti, opažati i pričati o onome što se zbilo. No, sjećanje se može iskriviti s vremenom, pa se tako i izmiješati informacije iz više traumatičnih događaja. Protokom vremena posebno se gubi sposobnost prepoznavanja lica - rastumačila je klinička psihologinja Dunja Baraban na sudu u Osijeku. Koliko će dijete biti sposobno naknadno iskazivati, dodala je, ovisi i o mentalnoj razvijenosti te emocijama u trenutku događaja. Đekić, koji u zatvoru već "leži" zbog droge, sve poriče i smatra kako je žrtva zavjere policije i Odvjetništva. Presuda je u ponedjeljak.

>> Na dan pada Vukovara bio sam zadužen za deke 

>> 'Pucao mu je u leđa, a onda rekao da tog kera maknu s ulice'

Komentara 5

DE
Dejan1000
16:17 25.04.2014.

Treba zaci po Vukovaru i pohvatati sve cetnike koji su cinili ratne zlocine.

DU
Deleted user
15:24 25.04.2014.

Zaboravlja se trauma koju je mala Zeljka dozivjela i koja joj moze do kraja zivota biti urezana u sjecanje. Nazalost, losih stvari se za razliku od dobrih sjecas duze.

AG
Agricola
15:50 25.04.2014.

Ako ga je prepoznala onda je to taj, a ova balavljenja ove nekakve psihologinje ne bih komentirao osim što mi se čini po ovom što stoji u tekstu da je ona vjerovatno iz sličnog legla kao i Mirjana Nazor ili Mirjana Krizmanić, od kojih bi također očekivao da svim silama stanu u obranu jednog velikosrpskog zločinca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije