Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićena prevarantica

'Dala sam joj novac jer je tvrdila da joj majka umire'

Prevarantica
Foto: VL
1/6
12.03.2015.
u 21:44

Kako je Željka F. uspjela iskamčiti tisuće kuna od bivše državne tajnice Vere Varge i slikarice Marte Makanec

– Moja jadna mamica imala je infarkt, umrijet će ako je ubrzo ne operiraju. U pitanju su minute, pomozite mi, molim vas, ne mogu je pustiti, to je moja mama. Mogu je spasiti samo ako odmah platim 3000 kuna, jer mama zadnja tri mjeseca nije plaćala dopunsko osiguranje – grcajući u suzama ispričala je Željka F. (32) početkom prosinca 2013. slikarici Marti Makanec (73). Zaskočila ju je na ulazu u stan u Ulici baruna Trenka u Zagrebu, predstavivši joj se kao sustanarka iz zgrade.

– Ne, niste vi moja susjeda, ja vas ne poznajem – uzvratila je Marta Makanec. Međutim, osuđivana prevarantica i recidivistica bila je uporna.

Neće dobiti svoj novac

– Pogledajte me u oči, to sam ja, vaša susjeda – uzvratila je prevarantica koja je slikaricu ubrzo uvjerila da je zaista njezina susjeda. Od nje je izvukla 4000 kuna koje joj je obećala vratiti istog popodneva. Međutim, to se nije dogodilo, a Marta Makanec prijevaru je prijavila policiji. Identično iskustvo doživjela je i bivša državna tajnica Vera Varga (73). Samo dan kasnije, dotjerana i elegantna Željka obratila se Vargi s istom pričom.

Oko 11.20 sati gospođa Varga uputila se u knjižaru u Bogovićevoj ulici kako bi kupila atlas za unuku. Dok je izlazila iz knjižare, obratila joj se inteligentna prevarantica.

– Susjedica moja, hvala bogu da sam vas srela. Kucala sam vam jutros, znate da je mamica odvezena u bolnicu. Umrijet će ako mi ne pomognete – objasnila je Željka F. Kako je to jutro susjeda iz umirovljeničkog doma u kojemu boravi Vera Varga završila u bolnici, prevarena gospođa povezala je ta dva slučaja i bez razmišljanja povjerovala prevarantici. S njome je otišla u banku, promijenila dolare u kune i predala joj 3000 kuna.

– Hvala susjedica, mama je spašena. Vratit ću vam novac već popodne – razdragano je gospođi rekla Željka i poljubila je u obraz prilikom rastanka. Pri povratku u dom žrtvi prijevare proradila je svijest i shvatila je da je pokradena.

Ona i gospođa Makanec dva tjedna kasnije upoznale su se u policijskoj postaji gdje su bile na prepoznavanju prevarantice.

Pomirile su se da svoj novac nikada neće dobiti natrag, unatoč presudi u kojoj stoji da im je Željka F. dužna vratiti novac, ali svoja su iskustva s Večernjim listom podijelile kako bi upozorile potencijalne žrtve i spriječile prevaranticu u daljnjim nakanama. Međutim, Željka F. ni uvjetna kazna zatvora od godinu dana uz rok kušnje od tri godine nije zaustavila. Samo nekoliko mjeseci nakon presude, ponovno je, prema sumnjama policije, uplovila u kriminalne vode.

Nepopravljiva recidivistica

Uhićena je početkom ožujka zbog sumnje da je odgovorna za dvije prijevare i drsku krađu. Od 2009. do danas od više desetaka starijih osoba izvukla je stotinjak tisuća kuna. Iako je očito riječ o nepopravljivoj recidivistici, s blagim sudskim kaznama uredno se izvlači jer je majka troje maloljetne djece, što sud uzima u obzir kao olakotnu okolnost.

>> Lagala da treba novac za majčinu operaciju

Komentara 18

LA
lakočemo
22:34 12.03.2015.

ne samo da kopamo po kontejnerima nego postajemo i cigani eeeee jugo jugice

Avatar ciklama
ciklama
02:17 13.03.2015.

Željka F. je dno dna, smrad od neljudskosti, dio sveg ostalog gnjusnog kriminala na svim razinama koje nam uništava Hrvatsku.

MO
morlak
07:26 13.03.2015.

Samo Kalifat ima rješenje za ovakve slučajeve. Mislim da im čak dadu da mogu birati hoće li metak, sablju ili skočiti sa 17. kata. U nedjelju sam jedvo ušao u crkvu od špalira svakojakih žicara s djecom i bez njih. Ako socijalna situacija i nije za pohvaliti stvarni socjalni slučajevi su samozatajni i ne rade različite performanse u javnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije