Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIHVARSKI UGOVORI

'Da sam imao pištolj, ubio bih se'

Miro Čalušić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
11.03.2014.
u 21:00

Miro Čalušić žalio se da je bolestan

– Kad sam dobio obavijest od suda u Trogiru da je Čalušiću upisano fiducijarno vlasništvo na mom hotelu, doživio sam šok. Da mi je pištolj bio u ruci, ubio bih se. Nisam rekao za to roditeljima, supruzi ni djeci, ne znaju za to ni danas. To je imovina roditelja, ja i supruga smo radili u Njemačkoj, digli kredite i dođe lopov i sve vam upropasti – svjedočio je Nediljko B., koji je u utorak zaplakao pred zagrebačkom sutkinjom Sandrom Kantolić na suđenju Miri Čalušiću, optuženom da je od 2007. do 2012. lihvarskim ugovorima nezakonito stekao oko 31,1 milijun kuna.

Uz Čalušića, optuženi su njegov brat, stric te još dvije osobe. Zbog zajma od 65.000 eura s Čalušićem Nediljko B. je ostao bez hotela Astoria kod Trogira. Prema optužnici, Čalušić je u lipnju 2012. sklopio ugovor o zajmu s Nediljkom B. na 65.000 eura, a dao mu je 30.000 eura uz mjesečnu kamatu od 3000 eura. Nediljko B. je potpisao i sporazum o prijenosu prava vlasništva na hotelu od 1,5 milijuna eura. Kazao je da mu taj ugovor u uredu bilježnika Velimira Čerića, u kojem su još bili Ivan Anđelić, Čalušić, te odvjetnik Zvonimir Raić, nisu dali i nije se čitao, a iako je napisano da je potpisan u prisutnosti Čerića, njega tada nije bilo u prostoriji.

– Pitam tužiteljstvo kome se mogu obratiti i tražim da mu se zabrani poslovanje jer je to što je napravio teški kriminal – zavapio je.

Do Čalušića je došao preko posrednika nakon što je upao u probleme jer nije mogao vraćati rate kredita za poslovanje hotela koji, kaže, vrijedi 2 milijuna eura. O pozajmici je prvo pregovarao s optuženim Ivanom Anđelićem.

>> Miro Čalušić sposoban je za suđenje

Komentara 6

IP
info_punkt
22:25 11.03.2014.

'Da sam imao pištolj, ubio bih se' _______________ pa možda bi i ja... ali svakako bi prednost dao tom Čalušiću...

HR
hr76
21:58 11.03.2014.

Nadam se da će ova kvazi poduzetnička obitelj puno godina imati za razmišljanje o tome kakve su pakosti radili ljudima. A za takve je rezerviran i jedan poseban krug na onom svijetu.

DU
Deleted user
21:56 11.03.2014.

Ja tu ne vidim nikakvu krivnju Ćalušića jer ni banke i bankarski sistem nisu ništa humaniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije