Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši dekan

Boris Buklijaš ispitan u Odvjetništvu i pušten na slobodu

Boris Buklijaš (1)
Ivo Cagalj/PIXSELL
03.07.2013.
u 12:44

Protiv njega je pokrenuta istraga zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje više kaznenih djela zloporaba položaja i ovlasti.

Boris Buklijaš, član Državnog sudbenog vijeća i bivši dekan splitskog Pravnog fakulteta, pušten je na slobodu nakon što ga je ispitao zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu. Protiv njega je pokrenuta istraga zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje više kaznenih djela zloporaba položaja i ovlasti.

Osumnjičen je da je od 1. listopada 2008. do 1. listopada 2012. na trošak fakulteta nabavio iznimno vrijedno vozilo koje je koristio isključivo za svoje privatne potrebe. Riječ je o terencu Toyota Land Cruiser za koji je Pravni fakultet plaćao rate leasinga, a nitko ga nikada nije vidio u službenoj upotrebi.

Buklijaša također sumnjiče da je izrađivao neistinite putne naloge u koje je upisivao da je za službena putovanja za potrebe fakulteta i pravosudnog tijela koristio svoja privatna vozila, iako je koristio službeno vozilo, a ujedno je neistinito prikazivao trajanje službenog puta.

Također, postoji osnova sumnje da je osumnjičenik neosnovano izdao nalog da mu se isplate plaće uvećane za 80 posto. Naime, plaća rektora Buklijaša u bruto iznosu iznosila je 111.000 kuna, odnosno 50-ak tisuća kuna neto.

Tužiteljstvo ga sumnjiči i da je zaključivao ugovore s odabranim obrtnicima i trgovačkim društvima ne primjenjujući odredbe Zakona o javnoj nabavi. Ovakvim postupanjem postoji osnova sumnje da je osumnjičenik oštetio državna tijela za iznos veći od milijun i pol kuna.  

>> Uhićen Boris Buklijaš, bivši dekan Pravnog fakulteta u Splitu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije