Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Indeks

Bojao se da ne naudi sinu pa im dao mito

indeks
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/2
04.02.2015.
u 20:59

U zamjenu za taj novac dobio je kuvertu u kojoj je bio test iz anatomije

Roditelji Andrije Čakaruna, jednog od studenata optuženog za kupnju ispita na zagrebačkoj Medicini, svjedočili su u nastavku suđenja u aferi Indeks na zagrebačkom Županijskom sudu.

Željko Čakarun, mladićev otac, ranije u ovom postupku osuđen nakon nagodbe s USKOK-om, kazao je kako njegov sin nije znao da je posredniku dao 2000 eura za test iz anatomije. Objasnio je da je njegov sin učio 12 sati dnevno spremajući ispit, no kako nije prošao na prvom roku, on mu je htio pomoći tako da mu nađe nekog tko će mu držati instrukcije.

Tako je došao do posrednika koji je poznavao profesora iz anatomije, no umjesto instrukcija, posrednik mu je kazao da profesor traži 2000 eura za prolazak na ispitu. Svjedok mu je taj novac dao jer se, kako je kazao, bojao odbiti, da ne bi naudio sinu.

U zamjenu za taj novac dobio je kuvertu u kojoj je bio test iz anatomije.

– Test sam stavio među stvari mog sina, no kasnije sam ga izvadio i bacio jer nisam htio da dođe do tog testa. Nakon toga je položio ispit – kazao je Ž. Čakarun.

>> Dio profesora i studenata priznao krivnju i nagodio se s USKOK-om

Ključne riječi

Komentara 8

EV
evon22
21:16 04.02.2015.

Sve su maštovitiji "roditelji"

DH
dalibor.hren
22:59 04.02.2015.

Doktor Željko laže!

BA
bajo2
21:01 04.02.2015.

ovo zvuci kao da je onaj sto je pobjegao iz zatvora rekao policiji da je morao bjezati,jer ga je bik potjerao!bijeg iz opravdanih razloga,ovo sa bikom mi zvuci malo logicnije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije