Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Zrinki B. (35)

Bivši suprug oči u oči sa ženom koja je ubila kćer

20.10.2014., Rijeka - Pravosudna policija dovodi Zrinku Babic optuzenu za ubojstvo djeteta na Zupanijski sud na raspravu
Foto: Goran Kovacic/pixsell
20.10.2014.
u 19:00

Zrinku B. terete da je dvoipolgodišnju kćer ortovala antipsihoticima te ju je potom utopila u kadi u stanu roditelja

Na riječkom Županijskom sudu počelo je suđenje Zrinki B. (35), optuženoj za okrutno ubojstvo dvoipolgodišnje kćeri u listopadu lani u stanu bake i djeda kod kojih su živjele.

Optužena, koju tužiteljstvo tereti da je nemoćno dijete otrovala antipsihoticima koje je sama koristila u svom liječenju, a potom je još utopila u kadi, u sudnicu je dovedena iz pritvora. Vijeće kojim predsjeda sutkinja Jesenka Kovačić s rasprave je, zbog zaštite osobnog i obiteljskog života optužene i njezina djeteta, isključilo javnost pa se ne zna kako se majka koja je presudila svome djetetu nakon što je čula optužnicu očitovala o krivnji.

Na raspravu su, inače, stigli svi pozvani svjedoci, roditelji optužene kao i otac djeteta, bivši muž Zrinke B., njegov brat i roditelji. Iskaz je dala i psihijatrijska vještakinja dr. Klementina Ružić koja je obrazlagala svoj nalaz i mišljenje. Majka se, poznato je, liječila zbog psihičkih poremećaja i ovisnosti o psihoaktivnim supstancama.

>> Ubio kćer pa sebe jer mu se nije sviđao budući zet

Komentara 1

GO
gorca
08:03 23.10.2014.

a sta je radila socijalna sluzba u ovom slucaju osim primala placu ...rastavljeni roditelji ,majka pije antipsihotike ,a djete joj nije oduzeto....ovdje je netko debelo zakazao ili zakon ili socijalna sluzba..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije