Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fimi media

Bianca Matković i Božidar Kalmeta prvi će sjeti na klupu za svjedoke

kalmeta i bianca
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
07.06.2016.
u 16:18

Kalmetino svjedočenje moglo bi biti drukčije no na prvom suđenju, jer će ovaj put imati razloga odbiti odgovarati na pitanja kojima bi sebe mogao izvrgnuti kaznenoj odgovornosti

Bianca Matković i Božidar Kalmeta, nekadašnji kapitalci HDZ-a, prvi su od 220  svjedoka koji će na ponovljenom suđenju za aferu Fimi media sjesti na klupu  za  svjedoke.  Njih bi dvoje trebalo svjedočiti na sljedećem ročištu koncem  lipnja,  odlučeno  je u nastavku suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu, a nakon što su tužiteljice u utorak pročitale  dokumentaciju priloženu spisu.

No Kalmetino svjedočenje moglo bi biti drukčije no na prvom suđenju, jer će ovaj put imati razloga odbiti odgovarati na pitanja kojima bi sebe mogao izvrgnuti kaznenoj odgovornosti.  Razlog  tome  je  činjenica  što  je  u međuvremenu i protiv Kalmete pokrenuta istraga zbog Fimi medije, pa on može odbiti  odgovarati  na  svako pitanje, ako misli da bi odgovorom mogao sebe inkriminirati.  Inače,  tijekom  prvog  suđenja,  Kalmetino  ime  se  često spominjalo, svjedoci su  govorili da je u restoranu Baltazar imao ured za van, a neki su iskazivali kako je direktore državnih poduzeća u svom resoru nagovarao,  pa  im  čak i naređivao da za marketinške poslove uzmu agenciju Fimi  mediju. Osim što je bio ministar u vladi Ive Sanadera, Kalmeta je bio i član Predsjedništva  HDZ-a  te  će  svjedočiti  i o načinu na koji je funkcionirala stranka.

O tim okolnostima svjedočit će i Bianca Matković, koja je  na  prvom  suđenju  tvrdila  da  kao osoba od povjerenja Ive Sanadera i njegova šefica kabineta nije znala za stranačke crne fondove. No iako tvrdi da  za njih nije znala, iz njih je prema optužnici, dobivala novac koji joj je  isplaćivan na ruke. U svom prijašnjem iskazu Bianca Matković je svjedočila da taj novac nije trošila na osobne potrebe, već za rad na terenu.

>> Terešak: HDZ je na prvom suđenju bio izložen medijskom linču zbog čega je izgubio izbore

>> Odbijen zahtjev USKOK-a da se spoje spisi slučaja Hypo i Fimi medije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije