Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronađen u kutiji

Bajakovo: U autobusu pronađen kraljevski piton dug 2,5 m

piton
Tino Jurić/Večernji list
29.05.2010.
u 19:57

Vozaču autobusa na relaciji Beograd - Split nepoznata žena dala je paket u kojem je na granici pronađen kraljevski piton

Zajedničkom akcijom Inspekcije zaštite prirode i djelatnika Carine na graničnom je prijelazu Bajakovo spriječen pokušaj krijumčarenja kraljevskog pitona dugog 2,5 metra. Zmija je bila prikrivena u putničkom autobusu, a budući je njen vlasnik nepoznat nadležnom sudu u Vukovaru bit će podnesen optužni prijedlog protiv vozača zbog namjere protuzakonitog uvoza zaštićene životinje u RH.

Piton je zaplijenjen i zbrinut u Državni azil „Ruščica“ kod Slavonskog Broda. Kako se doznaje od glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Krunoslava Žgele, zmiju je spakiranu u kartonskoj kutiji vozaču autobusa koji je vozio na relaciji Beograd-Split navodno na beogradskom kolodvoru predala jedna žena i zamolila da ga poveze do Splita gdje će ga preuzeti njen rođak.

Ključne riječi

Komentara 7

CR
crocro
09:30 26.05.2016.

O zmiju neću, ali o gramatičkoj pismenosti autora hoću. Pitam autora, kakva je ovo rečenica?: "Zmija je bila prikrivena u putničkom autobusu, a budući je njen vlasnik nepoznat............. itd. itd." Ja sam laik, ali svaki novinar mora znati da ne može napisati "a budući je njen vlasnik", već "budući da je njen vlasnik", pa neka to autor nauči za buduće autorske uratke. Uostalom ima puno novinara kojima ne ide baš dobro sastavljanje rečenica a gramatika ponajmanje. Čak i laici su bolje upućeni.

OB
-obrisani-
00:05 30.05.2010.

Trebali su vratiti kutiju u autobus i pricekati \"rodjaka\" da ga podigne, koji bi brzo propjevao i o ostalim krijumcarenjima iz Nebeske Zemlje u HR.

Avatar cesare
cesare
00:59 30.05.2010.

trebali su samo povisiti ton i vozac bi priznao, \'ebiga place balkanske a zivot evropski pa covjek mora fusariti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije