Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDAR U ZAGREBU

Bacili kašikaru pred romski vrtić i udruge

bomba
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/8
18.04.2016.
u 19:18

U gluho doba noći netko je u dvorište obitelji Seferović na Kozari putevima bacio ručnu bombu, a pukom srećom nitko nije ozlijeđen

U eksploziji ručne bombe M-75, koju je za sada nepoznati počinitelj u ponedjeljak oko 1.20 sati na zagrebačkim Kozari putevima bacio pred kuću romske obitelji Seferović u sklopu koje se nalaze dječji vrtić i Unija Roma Hrvatske, samo pukom srećom nitko nije ozlijeđen.

Iako je bomba eksplodirala u gluho doba noći, s obzirom na to da u kući živi pedesetak ljudi, u to vrijeme gotovo se uvijek netko zatekne na dvorištu gdje je došlo do eksplozije.

Taman došao iz grada

– Ima nas puno pa gotovo svaki dan nas barem nekoliko ostane razgovarati do jedan ili pola dva pred kućom. Eto, možda petnaest minuta prije nego što je grunulo brat mi je došao iz grada gdje je bio na piću. Taman je bio u kupaonici kada se začula eksplozija. Svi smo izašli van, i mi i susjedi, ali nismo nikoga vidjeli. Nije se čula ni škripa guma ili tako nešto, u ulici je baš sve bilo mirno. Živimo ovdje više od dvadeset godina i nikada nismo imali problema sa susjedima, nismo nikome dužni, nikada se nitko nije žalio na nas. Puno smo napravili za ovaj kvart i doista ne znam koji bi bio motiv ovako nečega – govori Suljo Seferović, jedan od četvorice braće koja žive u kući pred kojom se dogodila eksplozija. Iako je pred kućom eksplodirala jedna od najčešće upotrebljavanih ručnih bombi tijekom Domovinskog rata (tzv. kašikara) koja na otvorenom može djelovati ubojito u radijusu od 15 metara, Seferovićima je nastala samo materijalna šteta.

Na kući im je oštećena fasada te je razbijeno nekoliko prozora, a oštećena su i četiri automobila u njihovu vlasništvu koja su bila parkirana u dvorištu. Vrtić koji već 18 godina vodi njihova sestra Ksenija, a koji ima dvadesetak polaznika, u ponedjeljak nije radio, i to zbog toga što su se oko kuće gotovo cijeli dan skupljali novinari i policija, ali u utorak, prema riječima Sulje Seferovića, opet će otvoriti svoja vrata.

Podrška Gradskog ureda

– Zvali su nas i iz Gradskog ureda i dali svoju punu podršku pa ovim putem zahvaljujem svima njima. Kako ne znam koji je motiv svega ovoga, a mi u obitelji nemamo nikakvih neprijatelja, pretpostavljam da je ovo napad na cijelu romsku zajednicu, upravo zbog toga što su kao metu odabrali naš vrtić i mjesto gdje je registrirano nekoliko romskih udruga. Za sada nema smisla više nagađati, policija radi na slučaju i vidjet ćemo što će otkriti nakon nekoliko dana – kazao je Nusret Seferović, predsjednik Unije Roma Hrvatske.

>> Bomba na Aleji Bologne zapravo je – brojač vozila

>> Nađena bomba blizu dječjeg vrtića, bila zakopana u zemlju

Komentara 36

Avatar kenj@c
kenj@c
11:21 18.04.2016.

joj, kako mi vi novinari sa ovakvim naslovima dižete tlak.ne razumijete da je to dugoročno kontraproduktivno. šta ta bomba ima veze sa vrtićem u 1sat u noći.moja kćer je sada u nekom zagrebačkom vrtiću kao i od tisuće drugih roditelja i onda ovakav naslov.katastrofa ste

DU
Deleted user
11:15 18.04.2016.

Crtači svastike sa Poljuda okreću se bolesnim metodama

CD
cdplejer
11:12 18.04.2016.

Udba ne miruje s provokacijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije