Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umalo tragedija

Metak mu probio čelo dok se igrao puškom

Zračna puška, zračnica
Foto: Thinkstock
18.07.2015.
u 10:15

Neven Basara bio je na igralištu s prijateljem, dječaci su imali zračnu pušku iz koje je u jednom trenutku ispaljen hitac

Policija još istražuje što se dogodilo na igralištu u središtu Vojnića u srijedu poslijepodne i kako je prijateljska igra završila ranjavanjem Nevena Basare (13).

Naime, dječak je bio u društvu s prijateljem i imali su zračnu pušku, a u jednom trenutku iz puške je ispaljen hitac koji je 13-godišnjaka pogodio u čelo. Majka Basarina prijatelja odmah ga je odvezla u Dom zdravlja u Vojniću, u kojem je ozljeda sanirana.

Tamo nije uočeno da je metak ostao u dječakovoj glavi pa je dječak nakon nekoliko sati zaprimljen u Opću bolnicu Karlovac odakle je prevezen na KBC Rebro u kojem je operiran. Izvađen mu je metak koji je probio čeonu kost između očiju, prošao kroz mozak i zastao u malom mozgu.

Neven je dobro, oporavlja se. Operacija je prošla dobro i odmah nakon nje bili smo kod njega, razgovarao je s nama i rekao je da se dobro osjeća. Liječnici kažu da se sve odvija kako treba i stalno smo u kontaktu. Iako će još neko vrijeme morati biti u bolnici da bi se potpuno oporavio, vjerujemo u najbolji ishod. Neven normalno čuje, govori, vidi, može micati rukama i nogama – kazao je je Nevenov otac Zoran.

On i supruga u šoku su zbog ovog što se dogodilo, no kažu da nikom ništa ne zamjeraju: – Djeca su se igrala, dogodilo se što se dogodilo, nitko to nije htio i nitko ništa nije napravio namjerno – kazao je Zoran Basara. Neven inače obožava nogomet i igra za NK Petrovu Goru u Vojniću gdje pohađa i osnovnu školu. 

>>Lovac (57) ustrijeljen pa preminuo u bolnici

>>Dječak (10) iz zračne puške pogodio 6-godišnjeg brata

Komentara 14

Avatar million
million
13:12 18.07.2015.

Pretraziti kuce roditelja na vatreno oruzje ! Kada im nije nista sporno da se djeca igraju oruzjem na igralistima , nebi me cudilo da i tate posjeduju nesto vece u kuci ! Pretrazite da nebi citali za koju godinu kakoako je Neven zgrabio ocevo oruzje i ubio nekog na cesti !

DU
Deleted user
10:46 18.07.2015.

Ne znam otkud djetetu od 13 godina zračna puška? I za nju treba dozvola koja se dobiva samo ako si član sportskog streljačkog društva. To je za tu populaciju karakteristična navika na oružje koja se razvija od malih nogu, pa kad se odraste, koristi se nešto jače, kako smo nažalost, imali priliku vidjeti '90-tih! Policija bi češće trebala "češljati" naše vrle povratnike, da nas ne bi opet neugodno iznenadilo...

CH
chemica
11:31 18.07.2015.

Prijateljska igra s puškom. Svaka čast roditeljima i takvim "prijateljskim" igricama. Dobro da se nisu "poigrali" s raketnim bacačem. Potvrda da dobar dio ljudskih stvorenja nije ni za kućnog ljubimca, a nekmoli da ide djecu raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije