Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.08.2013. u 12:00

– Nema tu ništa značajno da bi se sazivala izvanredna konferencija za novinare – izjavio je na HTV-u Čović. Ništa značajno osim nekoliko milijardi kuna dugova.

Ivo Čović, bivši predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga, pojavio se sa zakašnjenjem od pet dana u središnjem Dnevniku HTV-a kako bi komentirao teške optužbe zbog nepotrebnog zapošljavanja i gomilanja dugova koje je na njegov račun prošli tjedan iznio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Čović bi možda mudro i to odšutio da ga večer prije premijer Milanović nije putem TV pozvao da se obrati javnosti. – Nema tu ništa značajno da bi se sazivala izvanredna konferencija za novinare – izjavio je na HTV-u Čović. Ništa značajno osim nekoliko milijardi kuna dugova.

Zbunio inspektore: Ugostitelj 
sumnjiv jer ima 
isti promet 
kao i lani

Mato Previšić, dubrovački ugostitelj, našao se pod povećalom Linićevih poreznih inspektora, ali ne zbog neizdavanja računa, viška u kasi ili stopostotnog povećanja prometa, nego upravo suprotno. Sve je bilo po propisima, a Previšić je, piše Slobodna, bio sumnjiv jer mu je promet u restoranu “Klarisa” sličan lanjskome. To je toliko zbunilo inspektore da su kod Previšića u restoran dolazili čak dva puta i ostajali po tri sata jer nisu vjerovali da nije lažno prikazivao promet.

Holy Party: Je li dosegnut održiv broj 
stranaka u 
Hrvatskoj?

Mirela Holy, bivša ministrica i zastupnica SDP-a, potvrdila je da planira osnovati novu stranku utemeljenu na konceptu održiva razvoja. Možda progovore i o održivom broju stranaka koji Hrvatska može podnijeti.

Dogorjelo do noktiju: Neki gradonačelnici osjetno režu vlastite plaće

Božo Petrov, novi gradonačelnik Metkovića, vodi na neobičnoj rang-listi lokalnih čelnika. Petrov je, suočen s očajnom situacijom u gradskoj blagajni sam sebi smanjio plaću 30 posto, a srezao je i mnoge druge troškove i naknade. Njegov kolega iz istarske Karojbe Alen Rosić smanjio si je plaću 25 posto, a novoizabrani gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković 21 posto smanjio je plaće zaposlenicima Gradske uprave i tvrtkama u vlasništvu Grada Đurđevca, a sam radi kao volonter.

– Novac kojim raspolažu ljudi na vlasti nije njihov nego je to novac poreznih obveznika – objašnjava Božo Petrov. Čuju li ga i vladajući na Markovu trgu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?