Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.06.2011. u 14:05

Premijerki su puna usta branitelja, a istodobno se formiraju četiri suda za ratne zločine.

Predsjedniče i premijerko, sramite se! Dan državnosti, 20 godina hrvatske neovisnosti, završetak pristupnih pregovora s EU, kako ste obilježili? Tako da se samo vas čuje i vidi, da se slikate, da se pravite važni, da vas što više ima po medijima. Očito kod vas vlada ona “samo svoju sliku ljubim”! Sramotno je uopće kako ste dogovarali proslavu, kako se kao medijska trakavica vukla njezina priprema. Gledali ste samo na sebe, da zadovoljite svoje uskogrudne taštine, a zaboravili ste na narod. Izdali ste ga još jednom! Narod vam očito ne treba, osim kad vam treba dati koji glas. Narod koji je opljačkan, osiromašen, obespravljen, prevaren, izmanipuliran, zatomljenog nacionalnog ponosa...

A ovo je bila izuzetna prilika da se politika približi narodu, da se u državi na tako važnu obljetnicu osjeti bolja atmosfera, da se napravi proslava i za narod, a ne samo za političku vrhušku. Izgovor da nema novca ne stoji. To je laž! Novca ima, ali za koga? Je li, primjerice, trebalo organizirati dva koncerta, da na jednom u glavnoj ulozi bude premijerka, a na drugom u odabranom, elitnom društvu šef države? I onda još uleti HRT koji prenosi oba koncerta, samo da se šefovi ne bi zamjerili Josipoviću ili Kosorovoj, da se njihova faca nije izravno vidjela. Kad su oni u pitanju, troškovi nisu važni. I tako smo u udarnom terminu imali njihova naslikavanja, za što je žrtvovan dokumentarac o preletima pilota Daniela Borovića, Ivana Selaka i Ivice Ivandića koji su Hrvatsko ratno zrakoplovstvo opskrbili nadzvučnim avionima tipa MiG. Oni su dobili neugledni popodnevni termin, tek toliko da na nacionalnoj televiziji nešto bude i o Domovinskom ratu.

Osim inflacije vijenaca, posebice u Josipovića, koji iz ideoloških razloga podvaljuje komunističko jednoumlje pod antifašizam, i još vrijeđa branitelje kad govori da je to jednoumlje duhovni otac Domovinskog rata, prvi veliki organizacijski promašaj bila je svečana sjednica Vlade. Kakva Vlada, što ona ima s Danom državnosti? Pa zar se sve ključne odluke prije 20 godina nisu donosile u Hrvatskom saboru? Zašto nismo imali svečanu sjednicu Sabora? Zbog Luke Bebića koji nije trebao biti u prvom planu jer je u HDZ-u politički otpisan? Kad bi Šeks bio šef Sabora, što ne može prežaliti, sigurno bismo je imali.

Ovako su se u Vladi još jednom naslikavali šef države i premijerka te njezini ministri, kao i na Bozanićevoj misi. Vlada bez naroda, misa bez naroda, koncerti uglavnom za odabrane... Misle li oni da će za zadovoljavanje bila naroda biti dovoljno reaktiviranje Oltara domovine te Josipovićev naklon na Tuđmanovu grobu?

Premijerki su pak puna usta branitelja, a istodobno se formiraju četiri specijalna suda za ratne zločine! Za koga? Ako su svi pred zakonom jednaki, ako sve zločine treba kazniti, i još usto živimo u eri “nove pravednosti”, što je onda s Boljkovcem i njemu sličnima? A onda i sramota s Borisom Tadićem.

Politička kuhinja s Pantovčaka prije ide teren ispitivati u Beogradu, umjesto da se najprije postigne dogovor u Zagrebu, pozvati ga ili ne na proslavu. Zato je Josipović i zaslužio Tadićevu pljusku, da mu u Hrvatsku dan kasnije dođe zbog Jadovnog, što je za međudržavne odnose politički posve nesmotreno, ali to uzdrmanom Tadiću očito treba za srbijanske unutarnjopolitičke potrebe.

Večernjakova anketa koja je Franju Tuđmana iznjedrila kao daleko najzaslužnijeg za stvaranje samostalne hrvatske države, ali i Gotovinu i Blagu Zadru, najbolji je dokaz kako politika, potpomognuta pojedinim medijima, ide jednim kolosijekom, a bilo naroda drugim. Anketa je pokazala da Mesićeva i Sanaderova detuđmanizacija nije polučila željeni rezultat. Štoviše, iz dana u dan biva sve razvidnije da Hrvatskoj hitno trebaju demesićizacija i desanaderizacija! A ako ovako nastave, trebat će nam i dekosorizacija, dejosipovićizacija…

Komentara 85

Avatar alien79
alien79
15:34 27.06.2011.

bravo Despote

VE
velikazmija
17:09 27.06.2011.

mr brovn --stidi se --

DU
Deleted user
15:05 27.06.2011.

BRAVO gospodine Despot,na srcu ste mnogih Hrvata.Samo naprijed sa ISTINAMA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?