Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WORLD TRAVEL MARKET Najveći turistički sajam

Bulić optimistično planira - nikakav rast

10.11.2008.
u 18:08

Bez obzira na to što je s njegove desne strane sjedio Niko Bulić, koji besprijekorno vlada engleskim, britanskim se novinarima u Londonu obratio državni tajnik za turizam Ivo Mujo. Prezentacija koja je zbog prevođenja trajala dvostruko dulje skratila je i vrijeme za novinarska pitanja, no novinarka Sunday Timesa nije zamjerila:
“Neke od mojih kolega živcira, ali nije Hrvatska jedina čiji im se predstavnici u ovakvim prigodama obraćaju na svom jeziku”.

U bitki s moćnima
Iako zanimljivost, neznanje engleskog jezika državnog tajnika za turizam minorna je u usporedbi sa svime s čime se hrvatski turizam u Londonu hvata u koštac. Na najvećoj svjetskoj turističkoj burzi, koja je okupila 5600 izlagača iz 200 zemalja, 3500 novinara, četrdesetak tisuća poslovnih ljudi i 124 ministra turizma, Hrvatska bi partnere tijekom tri dana morala uvjeriti zašto da Britancima nude i prodaju odmor baš u Hrvatskoj.

Mnogi konkurenti raspolažu s bitno većim promidžbenim budžetom, kooperativniji su prema svojim partnerima ili su, što mnogima kako se vidi ovdje u Londonu postaje presudno, jednostavno znatno jeftiniji. Krizne mjere kojima će Hrvatska na to odgovoriti još se kuhaju u Bajsovu kabinetu, objelodanjene bi trebale biti uskoro, pa je Bulić (ipak on, kao “meštar od promocije”) na novinarska pitanja mogao odgovoriti samo okvirno.

Neće biti minusa
– Nemamo za dugotrajnu televizijsku promociju, ali ići ćemo na druge medije, reportaže u novinama, velike plakate, ulične prezentacije, možda i poruke na autobusima u određenim zonama. Svjesni smo krize, ali dogodine ne računamo s minusima.

Planiramo godinu koja ne bi smjela biti slabija od ove – otkrio je Bulić. Za devet mjeseci Hrvatsku je, inače, posjetilo manje nego godinu dana prije, otprilike 240.000 britanskih turista koji su ostvarili oko 1,2 milijuna noćenja. Podbačaj prema 2007. godini u posjetu je tri posto, a u noćenjima pet posto.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?