Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBLJEŠTAVIJI BOŽIĆ

Britanski pub ukrašen sa 18 tisuća lampica i tisuću kuglica

22.12.2008.
u 15:09

Iako je božićni duh prvenstveno u obiteljskim okupljanjima i susretima s prijateljima, moramo priznati da bez prigodnih ukrasa i blještavih lampica ovaj blagdan ne bi bio potpun. S time se u potpunosti slaže vlasnik Marine puba Phil Saunders u britanskom gradu Eastbourneu koji je u svoj ugostiteljski objekt postavio 18.000 lampica i 1000 kuglica.

Saunders je gotovo tri tjedna postavljao ukrase koje je počeo skupljati prije 26 godina. Dok je na njih do danas potrošio gotovo sto tisuća kuna, blještave lampice stajat će ga tisuću kuna tjedno samo za potrošenu električnu energiju.

- Ljudi dolaze iz različitih krajeva Engleske kako bi uživali u ugođaju. No imamo dvadesetak redovitih gostiju koji nedjeljom dolaze u 5.30 kako bi nam pomogli urediti pub. Iz zahvalnosti moja supruga i ja ih počastimo doručkom i šampanjcem - rekao je Saunders.

- Jedna je od nazamornijih stvari postavljanje lampica. Kako imamo 450 setova, do kraja dana više ne osjećam ruke od silnog vješanja i pričvršćivanja svjetlucavih ukrasa. No, kada dođu djeca čija se lica ozare čim uđu u pub, znam da se sav trud isplatio - priznao je vlasnik.

(T.Ko.)

Želite prijaviti greške?