Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI VINODOLSKI Ljetni karneval i ove je godine privukao brojne maškare, ali i turiste

Brazilski štih na Kvarneru

inv-karn-txt.jpg
import
09.07.2006.
u 17:44

Kako Primorci izdrže od veljače do veljače bez ludovanja na karnevalima? Jednostavno, u srpnju oganiziraju i Ljetni karneval u Novom Vinodolskom, koji je pravi magnet za turiste i prilika za opće veselje.
Turisti su preksinoć bili oduševljeni nastupom više od 40 grupa i 2000 sudionika iz cijele Hrvatske, ali i seksepilnim slovačkim mažoretkinjama te danskim puhačkim orkestrom koji je brojio više od 200 svirača!
Razodjevene povorke
Kostimi su, naravno, prilagođeni vremenskim prilikama pa su sudionici uglavnom bili razodjeveni i u kupaćim kostimima s grupnim detaljima - od laganih afričkih i havajskih kostima do grupe “Pipi Duga Čarapa” u kojoj su muškarci nosili samo gaće s prišivenom čarapom i neizostavnu Pipi-periku.
Prošetala su Novim i uglađena Pehinarska gospoda, odjevena u kostime s početka stoljeća, Čočmani s Havaja s kokosima, ekološki raspoložena Mesopustarska udruga Donji Zagon s motivom “Više cvijeća, manje smeća” i brojne druge grupe iz Rijeke, okolice i šireg područja Primorja.

Najmlađi najslađi
Sudjelovali su i najmlađi - dječji vrtić Fijolica i osnovna škola iz Novog.
 A da događaj dobije pravi “štih” brazilskog karnevala pobrinula se grupa iz Senja - uz nekoliko Ronaldinha i jednog Adriana na automobilu grupe zaplesale su i dvije atraktivne senjske Brazilke.


Maštoviti kostimi

Posebno su se potrudile i grupe iz unutrašnjosti Hrvatske. Sišćani su nastupili u dvije postave - Šaka zului bili su odjeveni u afričke kostime sa štitovima u ruci, a u pratnji im je bio i slon izrađen u prirod noj veličini, dok su u drugoj grupi prošetale vjerne kopije Asterixa, Obelixa i drugih Gala u pratnji neizostavnih Rimljana. Grupa iz Ivanić Grada bila je 'odjevena’ u Elvisa, a simpatije su pokupili i mravi iz Kostajnce te grupe iz Stare i Nove Gradiške, nazvane “Izgubljeni u svemiru”...


Najmlađi na karnevalu

Uz brojne skupine s mora i “kontinenta” u ovogodišnjoj velikoj karnevalskoj povorci sudjelovali su i najmlađi. Najviše truda oko izrade kostima uložili su klinci iz dječjeg vrtića Fijolica te učenici OŠ iz Novog. I upravo su maškarane skupine najmlađih izazvale najveće ovacije publike, koju su, u velikom broju, činili i strani turisti, koji nisu mogli skriti oduševljenje karnevalom. A organizatori su, zadovoljni ovogodišnjim karnevalom, najvaili još veći spektakl sljedećega ljeta.

Želite prijaviti greške?