Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPUNJENJE SNA

Oni izrađuju lopte za SP: Brazuca iz Pakistana

Brazuca
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/4
22.05.2014.
u 09:48

– Navijanje s tribina i silna strast kojom su navijači pratili utakmice u Njemačkoj 2006. godine bili su ključni u donošenju odluke da upravo moja tvornica proizvede lopte za jedno od svjetskih prvenstava – kazao je Akhtar.

Poput filmskog scenarija zvuči priča pakistanskog proizvođača lopti koji je dobio posao proizvodnje Brazuce, službene lopte kojom će se igrati utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva koje počinje za dvadeset i jedan dan.

Khawaja Akhtar, vlasnik tvornice nogometnih lopti iz mjesta Sialkot u pakistanskom dijelu pokrajine Punjab, dugogodišnji je ljubitelj najvažnije sporedne stvari na svijetu, a kada je prije osam godina s tribina pratio Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, donio je odluku da će se jednog dana na velikom svjetskom natjecanju igrati baš loptama iz njegove tvornice.

– Navijanje s tribina i silna strast kojom su navijači pratili utakmice u Njemačkoj 2006. godine bili su ključni u donošenju odluke da upravo moja tvornica proizvede lopte za jedno od svjetskih prvenstava – kazao je za Reuters Khawaja Akhtar.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Pokušao je već 2010. javivši se na natječaj za prvenstvo u Južnoj Africi, no nije uspio. Sada, četiri godine poslije, san mu se ostvario. Njegovim loptama igrat će se utakmice u Brazilu. Vremena za slavlje i opuštanje ipak nema jer do početka prvenstva sve lopte trebaju biti spremne. U njegovoj tvornici rade većinom žene, a svaka se lopta dovršava ručno pod strogim nadzorom predstavnika Adidasa, službenog proizvođača lopti za SP još od 1974.

>> Traži se promjena termina na SP-u jer je u 13 sati prevruće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije