Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKIN POPIS

Ovo su 'ratnici' za Brazil! Iznenađeni?

Niko Kovač
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/4
14.05.2014.
u 10:26

– Jučer sam zvao Milića, Benka i Kalinića i objasnio im zašto sam se odlučio za druge igrače. Gledajući na to da ne igra u Kini, odlučili smo se za najboljeg strijelca Hrvatske – rekao je Kovač.

Izbornik Niko Kovač objavio je imena 30 igrača koji se moraju javiti na okupljanje i koji će potom putovati na pripreme u Bad Tatzmannsdorf. Na popisu su se uz "sigurne" našli i igrači koji se tek trebaju nametnuti u Bad Tatzamnnsdorfu žele li vidjeti Brazil, a među njima su Bubnjić, Močinić, Pašalić, Sammir, Rebić.

– Drago mi je što se okupili u ovolikom broju. Želim napomenuti dvije stvari. Uime stožera želim čestitati Dinamu na osvojenom prvenstvu i Rijeci na kupu. A druga stvar, Šimunić neće biti s nama, a to mi je osobno žao jer znamo koliko je dao za hrvatski nogomet u svojih 105 nastupa. Znamo kako je reagirao u Beogradu i tko zna kako bi bilo da nije to napravio – započeo je Kovač pa objavio 30 imena:

– To su igrači koje smo pratili svakog vikenda i koji su zasluženo ovdje.

Uz iskusne Pletikosu i Subašića, pozvan je Oliver Zelenika iz Lokomotive:

– Imamo Pletikosu i Subašića pa smo se odlučili za mladog golmana kao što je Zelenika, koji brani redovito u Lokomotivi.

Nažalost, ozljeda je veznjaka Rijeke Matu Maleša maknula iz kombinacija za Brazil.

– Žao mi je za svakog igrača koji ne ide, međutim mi smo se morali odlučiti za ovih 30 igrača. Tako mi je žao i Maleša, kojem sam rekao da nogomet tako ne prestaje. Mi ćemo nogomet igrati i nakon prvenstva.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Sammir je ipak našao mjesto na popisu:

– Sammir se digao nakon odlaska iz Dinama. Hoćemo li ga voditi na pripreme, to ćemo vidjeti.

Otpali su Milić, Benko i Kalinić.

– Jučer sam zvao Milića, Benka i Kalinića i objasnio im zašto sam se odlučio za druge igrače. Gledajući da ne igra u Kini, odlučili smo se za najboljeg strijelca Hrvatske (op.a. Duje Čop).

Iznenađenje je i Močinić.

– Močinić raste iz dana u dan, tako je i s Brozovićem, Pašalićem... Imamo sedam mladih reprezentativaca, a šest ćemo ih pustiti na utamicu mlade reprezentacije 26. svibnja. Mi gledamo prema budućnosti, imamo kvalitetne mlade igrače i gradimo hrvatsku budućnost.

Imperativa nema.

– Mi nemamo imperativa. Nema pritiska ni sa čije strane, ali, naravno, želimo biti uspješni.

Brazilskog novinara zanimali su Eduardo i Sammir.

– Eduardo i Sammir su Hrvati. Dudu sve više igra i zabija, to mi je drago. Sammir je sve bolji. Ali, ponavljam, moramo vidjeti kako će to izgledati na pripremama pa ćemo onda odlučiti tko ide u Brazil – odgovorio je Kovač.

Svi igrači su zdravi, ali dosta se govori o iscrpljenosti.

– Sretni smo što su svi zdravi. Govori se da su iscrpljeni, ali ja mislim da nisu. Dečki nam igraju u finalu, i to vrlo dobro. Ivan je odigrao ove sezone puno minuta, međutim u posljednje vrijeme trener ga dosta odmora. Danas igra finale, a, kao što sam uvijek govorio, Ivan je zreo igrač i jedan od najspremnijih igrača.

Stožer će se okupiti 19. svibnja, a igrači stižu u tri navrata.

– Igrači će dolaziti u tri navrata. Englezi i Nijemci, izuzev HSV-a, dolaze 20., oni koji igraju vikend, 21. i 22. Idemo zajedno u Austriju 23. svibnja. Izuzeci su Modrić i Kranjčar koji igraju klupske utakmice 24. svibnja.

Progovorio je izbornik i o utakmici u Manausu gdje će nas čekati Kamerun kao i o načinu pripreme za tu utakmicu.

– Mi Manaus ne možemo simulirati, ali ćemo dati dečkima da uđu u tu saunu, da vide kako će tamo biti teško. To će biti sasvim drugačiji nogomet, nego što će se igrati u drugim gradovima. Ja sam to jednom doživio, u Tajlandu, gdje je neopisiva vlaga, ali morat ćemo se prilagoditi. Kako će biti nama, tako će biti i Kamerunu.

Za kraj, Kovač je poručio:

– Jedva čekamo. Šest mjeseci se pripremamo za ovo.

Kovačev popis za Brazil:

Golmani: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Oliver Zelenika (Lokomotiva)

Obrana: Darijo Srna (Šahtar), Dejan Lovren (Southampton), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Ivan Strinić (Dnipro), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Šime Vrsaljko (Genoa), Igor Bubnjić (Udinese)

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Sevilla), Niko Kranjčar (QPR), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev), Ivan Perišić (Wolfsburg), Mateo Kovačić (Internazionale), Milan Badelj (HSV), Ivo Iličević (HSV), Marcelo Brozović (Dinamo), Ivan Močinić (Rijeka), Mario Pašalić (Hajduk), Sammir (Getafe)

Napad: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Alves da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Hull City), Ante Rebić (Fiorentina), Duje Čop (Dinamo)

Hrvatska će igrati u skupini A s Brazilom, Kamerunom i Meksikom.

>> Na Kovačevom popisu siguran je 21: Hoće li biti igrača Dinama?

Komentara 90

DU
Deleted user
10:36 14.05.2014.

mislim da je ovo dobar i pošten odabir i nadam se da će Niko i ekipa i dalje raditi po svome za dobrobit našeg nogometa. Osobno mi je žao što Tomečak nije dobio šansu jer je odličan igrač i mislimm da takav tip igrača treba nam u repki. No, samo ih 23 treba za Brazil.

Avatar Pablo 69
Pablo 69
11:04 14.05.2014.

Krenulo je... trebo je ovog pozvat... trebo je onog blablabla... Mislim da ce nam u buduce Kovac prezentirat zanimljivu i jaku Hrvatsku repku. Sretno Decki!

BL
Blender
14:45 14.05.2014.

Zasto se nazivaju sportasi ratnici, po cemu se to svrstavaju u ratnike? Primjetio sam da se vecernjakovi reporteri sluze isto engleskim rijecima u Hrvatskom jeziku, gdje ste se vi to skolovali. Zvuci jeftino i glupo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije