Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAS PROTIV Revolt zbog imenovanja N. Sužnjevića u državnu Agenciju za poljoprivredu

Branitelji: Izbacite istražnog suca bivše SAO krajine iz državne službe

25.06.2009.
u 17:23

SISAK – Nikola Sužnjević imenovan je u Upravno vijeće državne Agencije za poljoprivredno zemljište na prijedlog SDSS-a. Vlada nije imala saznanja o Sužnjevićevoj djelatnosti, o kojoj su govorili branitelji i neki mediji. Ako su utemeljene tvrdnje branitelja i medija, N. Sužnjević mogao bi biti razriješen članstva u tom Upravnom vijeću, kazao je Zlatko Mehun, glasnogovornik Vlade.

Na državne jasle
Da podsjetimo, na posljednjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske, 19. lipnja, Nikola Sužnjević s područja Gline, bivši krajinski sudac i bivši predsjednik državne komisije tzv. SAO krajine za razmjenu ratnih zarobljenika za Banovinu i Kordun, imenovan je u Upravno vijeće državne Agencije za poljoprivredno zemljište. Prije toga, dao je ostavku na dužnost vijećnika u Skupštini županije, gdje je mandat osvojio na listi SDSS-a. Izjavio je da je to zbog napada braniteljskih udruga, iako mnogi drže da je ostavka uslijedila zbog pripreme za novu dužnost u Agenciji na koju koju ga je kandidirao SDSS.

Nakon imenovanja, braniteljske udruge podigle su glas. Posebno glasan bio je Darko Kaurić, hrvatski branitelj iz Gline, koji je upozoravao na ratnu prošlost Nikole Sužnjevića tijekom okupacije dijela hrvatskog teritorija koji su pobunjenici nazvali SAO krajina.

Istraživao zločine?
– Bio je “krajinski” istražni sudac, dakle nije bio beznačajna osoba u toj paradržavi, a bio je i predsjednik komisije za razmjenu ratnih zarobljenika za Baniju i Kordun. Radio je istragu u nekoliko zločina nad Hrvatima na tome području, ali nitko za te zločine nije odgovarao, iako su se znali počinitelji – kaže Kaurić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?