Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Branitelji: ‘Boljkovac i Jakšić ne pomažu govoru mira’

17.02.2009.
u 16:10

Josip Boljkovac nikad nije bio prijateljski raspoložen prema Domovinskom ratu, a svaka njegova izjava, čovjeka starog 89 godina, koristi se za manipulacije, šteti dignitetu rata, ali i suverenosti Hrvatske. Zato molimo gospodina Boljkovca da se povuče iz javnog života.

Mi nikada nismo napadali njegov antifašizam, nismo spominjali ni Jazovku niti Kozjaču, pa molimo da ni on ne napada Domovinski rat i hrvatsku državu, jer su to naše svetinje, rekao je Mario Mateša uime Zajednica udruga Hvidre i Koordinacija braniteljskih udruga županije. Kaže da je ta reakcija branitelja nužna, jer niz manipulacija podacima u vezi s ratom i o njemu stvara sliku hrvatskog naroda kao genocidnog.

– Svi dobro znamo da rat nije počeo 1991., već u drugom mjesecu 1990. godine osnivanjem srpske milicije na Petrovoj gori, no gospodin Boljkovac to nije spriječio. Treba jasno reći da mi nismo napadali nikoga, nismo išli ni na Banju Luku niti na Bosansku krajinu. Branili smo svoje kuće, i to bismo učinili opet – zaključila je Jelena Laić.

Prozvan je i Milan Jakšić, autor razgovora s Josipom Boljkovcem objavljenom u frankfurtskim novinama Vesti, koje su kasnije prenijeli i srpski mediji. Tvrde da Jakšić kao dopisnik Politike takvim tekstovima zasigurno ne pridonosi govoru mira i tolerancije. (Z. B.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?