Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRADICIJA Druženje Bošnjaka u Sisku

Bošnjački ples i pjesma

15.12.2008.
u 18:18

U Sisku su održani već treći Dani bošnjačke kulture i kuhinje.

Humanitarna priredba
- Ovaj put smo uveli i humanitarnu notu te je sav prihod s manifestacije namijenjen Fondu Marije Marić, preminule članice sisačke Udruge žena liječenih od bolesti dojke - rekla je Dajlina Goražda, predsjednica Bošnjačke nacionalne zajednice Siska i Sisačko-moslavačke županije, koja je bila organizator događaja.

- Marija Marić bila je naša članica, a posljednja joj je želja bila da se novac za vijenac za njezin pogreb uplati na račun naše udruge. Mi smo odlučili tu njezinu plemenitost učiniti trajnom te smo osnovali fond iz kojeg ćemo pomagati našim oboljelim članicama - objasnila je Blanka Bukovec, predsjednica sisačke Udruge žena liječenih od bolesti dojke.

Mirisi bosanske kuhinje
Dane bošnjačke kulture i kuhinje uljepšali su svojim nastupom gosti iz Zagreba: Kulturno društvo Bošnjaka Hrvatske Preporod, Folklorni ansambl Bosana iz Zagreba te nekolicina izvođača sevdalinka.

Na priredbi se širio miris bosanske kuhinje. Na pladnjevima su se isticali ćevapi, bosanski lonac, tufahije, tulumbe, hurmašice, baklave i raznorazna druga slana i slatka jela.

Ovogodišnji Dani bošnjačke kulture i kuhinje financirani su sredstvima iz državnog proračuna. Održani su pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske te su privukli oko 200 posjetitelja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?