Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Floyd vs. Pacman

Sukob dobra i zla: Obiteljski nasilnik protiv dobrotvora

Mayweather Pacquiao
Foto: Reuters
02.05.2015.
u 19:45

Dugo sportski svijet nije čekao neku boksačku borbu kao dvoboj Amerikanca Floyda Mayweathera i Filipinca Mannyja Pacquia.

Amerikanci ovaj vikend imaju nevjerojatnu sportsku subotu, kažu da takvog dana zapravo nikad nije ni bilo. U istom danu održat će se najveći bejzbolski derbi Yankees - Red Sox, najpoznatija konjička utrka Kentucky Derby, sedma utakmica NBA doigravanja Clippersa i Spursa, no ništa od toga ne doseže razinu zanimanja kao jedan boksački okršaj.

Antipatičan razmetnik

Dugo sportski svijet nije čekao neku boksačku borbu kao dvoboj Amerikanca Floyda Mayweathera i Filipinca Mannyja Pacquia, a tako željenom učinile su je i karijere i osobnosti boraca, ali i mediji zahvaljujući kojima će borci podijeliti najmanje 300 milijuna dolara. A to je, po novcu koji se okreće, najveća borba svih vremena.

Floydu Mayweatheru zasmetalo je što su mediji "megdan" počeli predstavljati kao borbu dobra i zla. No, američki boksač za to si je sam kriv. Jer, ne samo da ima povijest promiskuitetnog obiteljskog nasilnika (čak je zbog toga odležao i dva mjeseca) nego je antipatičan i zbog razmetljivosti svojim bogatstvom. On je tvornica novca i zanima ga samo što veća zarada, što više skupocjenih automobila u garaži, a samo za ovu priliku dao si je izraditi štitnike za zube vrijedne 25.000 USD.

Pacquiao je pak tijekom cijele karijere pokazivao više ljudskosti, čak i u teškim trenucima. Svojedobno je jednog novinara tužio zbog tekstova o njegovim kockarskim sklonostima (voli se kladiti na borbe pijetlova), no kada je istog sreo prije jedne borbe prvi mu je pružio ruku i povukao tužbu. Zbog svog filantropizma, jer pomaže mnogim dobrotvornim udrugama, nakon svršetka karijere bit će zacijelo i kandidat za predsjednika Filipina.

I dok je Mayweather rođen u u boksačkoj obitelji u Las Vegasu, a tamo baš i nema sirotinje, Pacquiao je kao klinac spavao u kartonima i na ulici prodavao sve što bi mu došlo pod ruku. Zbog velikog siromaštva vrlo je rano postao profesionalac jer se morao brinuti za članove obitelji. Na koncu je postao toliko bogat da za tu rodbinu s lakoćom iznajmi zrakoplov kako bi ga mogla doći gledati. Ovaj put otišao je tako daleko da je potrošio više od tri milijuna USD za 900 ulaznica "za obitelj i prijatelje obitelji te prijatelje i njihove obitelji". S obzirom na to da je Manny veliki vjernik, i da svako jutro čita Bibliju, ne treba čuditi što će se među njegovim navijačima pojaviti čak osam pastora.

I menadžer kupio kartu

Sama po sebi, ova će borba srušiti mnoge rekorde pa tako i onaj o prihodu od ulaznica. A on će iznositi oko 74 milijuna USD, što je čak 14 milijuna USD više od zarade najveće američke sportske svetinje Super Bowla. Inače, cijene ulaznica za ovu borbu u preprodaji su dosegnule nevjerojatne svote pa se tako preko jednog portala prodaje ulaznica po cijeni od 351.000 USD. S obzirom na to da je ovo borba na kojoj treba biti viđen, ne sumnjamo da će netko od lasvegaskih "kitova", kako zovu najveće tamošnje kockare, platiti i tu cijenu. Uostalom, za tu borbu besplatnih ulaznica nema pa je i menadžer Filipinca, slavni Bob Arum, svoj stolac u blizini ringa morao platiti 10.000 USD.

S obzirom na publicitet i suprotnost stilova (Manny je izraziti napadač, a Floyd je vrlo vješt defenzivac i kontraš), jako velik novac zavrtjet će se i u kladionicama, samo u Las Vegasu oko 80 milijuna USD. Favorit je – Mayweather. Da bi bilo što manje barova koji će borbu prikazivati bez PPV licencije (pay-per-view) angažirani su agenti koji će takve prijaviti nakon čega slijedi masna kazna.

>>Dana White: Ovo je meč stoljeća? Jeste li vi ozbiljni?!

>>One će dodatno usijati atmosferu tijekom meča stoljeća!

>>Tyson udario navijača, Pacquiao jeo čokoladu, zvižduci Moneyju

Komentara 4

DH
dalibor.hren
07:31 03.05.2015.

Na žalost, nezasluženo je odlukom ishlapjelih domaćih sudaca, pobijedilo zlo!

RI
rikavac
21:42 02.05.2015.

borci ce podijeliti 300 miliona dolara. pa to je van svake pameti toliki novac dat tim ljudima ,a kad zasijeda UN tema je gladni u svijetu kako treba pomoc a ovdjr se razbacuje novac na nekakve boksere i jos ulaznica doseze do 100 000 dolara. To je fuj.

OB
Objektivno...
09:13 03.05.2015.

Lijevi u svečanim gaćama sa šljokicama je očito više platio za pošteno suđenje od desnoga koji reklamira niskobudžetnu Air Asiu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije