Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak imperatora

Ovo je čovjek kojeg guraju u meč protiv Fedora!

Fedor Emelianenko
Foto: Facebook
16.10.2015.
u 18:58

Prva udica koja je bačena, a zvala se indijski kick bokser Singh Jaideep, doslovno je popljuvana od javnosti, ali i fanova.

Kako vam se čini ideja da Fedor Emelianenko u svom povratničkom meču ukrsti rukavice s M-1 prvakom u poluteškoj kategoriji Stephanom Puetzom? Dojam je, naime, da M-1 Global kreće ili u misiju agitiranja da se taj meč i obistini ili su dobili zadatak da ispipaju puls javnost koja je doslovno popljuvala prvu udicu koja je bila bačena, piše Fightsite.

O čemu točno pričamo? Evo kratkog objašnjena.

Čim je objavljeno da Fedor neće nastupati u UFC-u ili nekoj drugoj trenutačno ozbiljnoj MMA promociji, nego da će svoj debi imati na Staru godinu u novoj japanskoj organizaciji, krenule su špekulacije oko protivnika. Hoće li se suprotstaviti nekoj velikoj zvijezdi s ozbiljnim imenom? Ili će Fedor za zagrijavanje dobiti "topovsko meso"?

Prva udica koja je bačena, a zvala se indijski kick bokser Singh Jaideep, doslovno je popljuvana od javnosti, ali i fanova. Američki portali otvoreno su govorili o tom meču s podsmijehom iako nikakve službene potvrde nije bilo. A onda je stigao demantij od, realno govoreći, neinvolvirane strane. Predsjednik M-1 Globala i bivši Fedorov menadžer Vadim Finkelchtein demantirao je da će se Rus boriti protiv Jaideepa, ali je i japansku promociju nazvao "mutnom". Nije propustio naglasiti da on osobno nije imao nikakvog utjecaja na Fedorov odabir promocije te je naglasio da u M-1 ima boraca koji bi se mogli suprotstaviti "Posljednjem imperatoru".

Samo dan poslije nova udica je bačena. Službene FB stranice M-1 Globala su objavile fotografiju svog prvaka Stephana Puetza grafički suprotstavljenog Fedoru. Uz sliku je stajala rečenica:

"M-1 LHW prvak Stephan Puetz (13-1) spreman je boriti se protiv Fedora Emelianenka."

U nastavku je napisana kratka Puetzova biografija u kojoj se o njemu piše samo u superlativima. Sve kako bi se nahvalilo M-1 prvaka i pokazalo da je dostojan biti Fedorov protivnik.

On to zaista i jest te nema sumnje da je puno ozbiljniji protivnik od, recimo, Singha Jaideepa. Ovaj Nijemac u profesionalnoj karijeri ima tek jedan jedini poraz, a u M-1 Globalu i dalje je neporažen uz velika slavlja protiv Nemkova, Mirande, Myasnikova i Tybure. Pravo pitanje koje se postavlja jest koji je motiv Finkelchteina za ovakvo ispitivanje javnosti. Je li riječ o potezu koordiniranom s Fedorom i japanskom promocijom? Ili je ovo pokušaj guranja vlastitog branda i svog borca?

U svakom slučaju odgovor ćemo vrlo brzo dobiti. Fedor je i dalje top tema svjetskih MMA medija.

>>Fedor izabrao novu promociju: 'Kukavica, borit će se s amaterima!'

 

Komentara 1

SE
Sejo
20:25 16.10.2015.

Puetz ce ga prebiti k'o vola u kupusu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije