Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazi i Cote

Cormier ugušio Johnsona u drugoj rundi i poslao ga u mirovinu

Daniel Cormier
Foto: YouTube screenshot
09.04.2017.
u 08:40

Time je Cormier po drugi puta obranio titulu prvaka i sada čeka Jona Jonesa ili Jimija Manuwu.

Daniel Cormier i dalje je UFC-ov prvak poluteške kategorije, nakon što je prekidom u drugoj rundi savladao Anthonya Johnsona, koji je nakon borbe najavio umirovljenje. Gegard Mousasi savladao je Chrisa Weidmana u čudnim okolnostima, a pobjede na glavnom programu još su upisali Cynthia Calvillo, Thiago Alves i Charles Oliveira.

Cormier je zapravo ovog puta lakše savladao Johnsona nego u njihovom prvom susretu, čime je potvrdio svoje najave, kako će mu biti bitno izdržati prvih sedam minuta borbe. Zapravo, Johnsona je u ovoj borbi zapravo bilo pet minuta, odnosno prvu rundu koju je uspio dobiti. Iznenadila je taktika Johnsona, koji je dosta forsirao hrvanje, između kojih je pogađao neke serije. Najbolje od njega vidjeli smo krajem prve runde. a bio je možda i blizu pobjede, nakon što je povezao dva udarca rukom te jedan high kick. Činilo se da je Cormier uzdrman, a teško je pretpostaviti da li bi ostao na nogama da je Johnson uspio pogoditi drugi high kick, koji je prošao par centimetara iznad glave prvaka, piše Fight Site.

Nakon toga je sve bilo na strani Cormiera. Brzo je u drugoj rundi došao do rušenja, nakon čega okreće Johnsona i dolazi mu na leđa. Iz te pozicije prvo plasira snažne udarce, a onda odlučuje uhvatiti vrat, što mu uspijeva te nakon nekog vremena prisiljava izazivača na tapkanje. Time je Cormier po drugi puta obranio titulu prvaka i sada čeka Jona Jonesa ili Jimija Manuwu. Obojica su bili kraj kaveza te im je obojici imao nešto za poručiti. Anthony Johnson sve je šokirao izjavom kako je ovo bila njegova posljednja borba, a pravi razlozi za tu odluku još uvijek nisu poznati.

Johnson je izjavio kako je već ranije donio odluku da je u pitanju njegova posljednja borba i da bi to tako bilo neovisno o ishodu. Izjavio je kako će se baviti nečim drugim, što ga već neko vrijeme privlači, a sada mu se pojavila prilika. Nije precizirao o čemu je riječ, ali je dodao kako je riječ o nečemu što nema veze s MMA-om, a najavio je i da više ne uživa u sportu gdje je cilj ozlijediti drugu osobu. 33-godišnji Johnson je u svojoj turbulentnoj karijeri ostvario 22 pobjede i šest poraza. U UFC-u je ostvario 13 pobjeda i šest poraza, dva puta se borio za titulu, a nastupao je u čak tri različite kategorije.

Osim Rumblea, svoju posljednju borbu odradio je i Patrick Cote. 37-godišnji Kanađanin doživio je drugi poraz u nizu, koji je došao nakon niza gdje je imao šest pobjeda u sedam nastupa. Zapravo, taj je niz bio njegov labuđi pjev te odlazi u mirovinu s profesionalnim skorom 23-11, dok je u UFC-u ostvario deset pobjeda i 11 poraza, a 2008. godine borio se protiv Andersona Silve za naslov prvaka srednje kategorije.

Dugo će se još raspravljati o borbi Chrisa Weidmana i Gegarda Mousasija, odnosno o načinu na koji je Mousasi došao do pobjede tehničkim nokautom u drugoj rundi. A sama borba do spornog trenutka bila ja vrlo dobra. Weidman je otvorio bolje, dok se Mousasi činio prilično suzdržan. To je rezultiralo prvom rundom u kojoj je Weidman upisao čak tri rušenja i potpunu kontrolu. Ipak, drugu rundu napokon vidimo opuštenijeg Mousasija, a već u prvoj minuti Weidman je u problemima nakon serije udaraca. Mousasi onda ipak radi grešku i odlazi u klinč, što Weidman koristi za rušenje i oko 90-ak sekundi bolje pozicije na podu. Ipak, Mousasi se ustaje, nakon čega dolazi do novog klinča iz kojeg pogađa dva koljena u glavu. I tu kreće kontroverzan završetak ove borbe.

Naime, sudac Dan Miragliota prekida zbog sumnje u ilegalna koljena, a Weidman se istovremeno baca na leđa uz dojam da se nalazi u nokautu. Tako provodi neko vrijeme, a nije uspio odgovoriti niti doktorima na pitanje koji je dan. Ipak, ponovljena snimka pokazuje da su oba Mousasijeva koljena bila legalna, iako su u pitanju bile desetinke sekunde između Weidmanovog podizanja ruke s poda i udarca u glavu. Budući da je Weidman nakon koljena bio u nokautu, sudac ostaje bez drugog izbora, nego mora proglasiti tehnički nokaut. Ne znamo da li je Weidman glumio ili ne, odnosno da li je pokušavao izboriti kazneni bod ili čak diskvalifikaciju, no pravila pokazuju da je bio u nokautu te sucu nije preostalo ništa drugo nego prekinuti borbu.

UFC 210 – Rezultati

Daniel Cormier def. Anthony Johnson – SUB (R2, 3:37)
Gegard Mousasi def. Chris Weidman – TKO (R2, 3:13)
Cynthia Calvillo def. Pearl Gonzalez – SUB (R3 3:45)
Thiago Alves def. Patrick Côté  – jednoglasna sudačka odluka
Charles Oliveira def. Will Brooks – SUB (R1 2:30)

Myles Jury def. Mike De La Torre – TKO (R1 3:30)
Kamaru Usman def. Sean Strickland  – jednoglasna sudačka odluka
Shane Burgos def. Charles Rosa – TKO (R3 1:59)
Patrick Cummins def. Jan Błachowicz  – većinska sudačka odluka

Gregor Gillespie def. Andrew Holbrook – KO (R1 0:21)
Desmond Green def. Josh Emmett  – podijeljena sudačka odluka
Katlyn Chookagian def. Irene Aldana  – podijeljena sudačka odluka
Magomed Bibulatov def. Jenel Lausa – jednoglasna sudačka odluka

>>Japanac na poduci kod Cro Copa: Više volim ćevape s lukom nego sushi!

Komentara 1

MO
matK.O.
12:14 09.04.2017.

a snimak iu njihove prve borbe..Bože sačuvaj megabajta...katastrofa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije