Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Final Fight Championship

6 razloga zašto morate doći u Cibonu na FFC 20!

Final Fight Championship
Foto: Fight Site
1/2
14.10.2015.
u 16:42

FFC se nakon dvije godine, ako ne računamo Futures u Podsusedu, vraća u hrvatsku metropolu. Tamo gdje je sve započelo 2012. s Cro Cop Final Fightom, kada je Arena gorila na prvom Filipovićevom nastupu pred svojom zagrebačkom publikom. U međuvremenu smo imali prilike doživjeti dvoboj Ricca Rodrigueza i Zelga Galešića na FFC-u 8, a ovo je prvi put da će Final Fight Championship jednu svoju priredbu održati u Sportskom centru Dražen Petrović ili popularnoj Ciboni.

Nakon dvije godine ponovno u metropoli
Nekoliko je razloga zašto bi svakako 23. listopad od 20 sati trebalo rezervirati za ovaj event. Prvi je onaj koji smo već spomenuli na početku: već dvije godine nije bilo pravog borilačkog spektakla u Zagrebu, ako izuzmemo kick boksing priredbe K-1 WGP i Glory 14. S obzirom da FFC u zadnje vrijeme uglavnom "putuje" po Europi, jasno je da bi ljubitelji slobodne borbe trebali iskoristiti odličnu priliku jer se na popisu borbi nalazi čak 8 MMA dvoboja. Kick boksing dio je samo sjajna nadopuna pa se ukupno na "fight cardu" nalazi impresivnih 14 mečeva.

Odličan popis balansiranih mečeva
Drugi razlog je vrlo balansirani popis mečeva na kojem je većina ishoda prilično neizvjesna, a pobjednike je teško prognozirati. To se može komotno reći za oba dijela priredbe; kick boksing i MMA. Takvi balansirani mečevi podjednakih protivnika su uvijek recept za atraktivnost borbi koja je presudna za konačni dojam nekog eventa. Kroz tri godine postojanja FFC-a, roster boraca se prilično iskristalizirao. Ostali su oni najbolji ili najpotentniji. "Mismatchevi" su prava rijetkost, a kako se zahuktala i borba za FFC pojaseve na red su stigli i okršaji najvećih rivala koji su se uglavnom izbjegavali na regionalnoj sceni. Takvih direktnih dvoboja će u budućnosti biti još više jer svi u konačnici žele postati šampioni. Da bi postali šampion, morate pobijediti šampiona. Oni koji će najviše u konačnici profitirati jesu gledatelji jer će dobiti najbolje borce u međusobnim okršajima.

Nastupa većina najboljih zagrebačkih boraca
Još jedan faktor koji bi trebao natjerati Zagrepčane da krenu put Cibone jest velik broj zagrebačkih boraca koji vrlo rijetko nastupaju pred domaćom publikom. Tako će u Ciboni prvi put nakon 8 dugih godina pred svojom publikom nastupiti UFC veteran Igor Pokrajac, vidjet ćemo "naturaliziranog Zagrepčana" Ivicu Truščeka u lovu na titulu lake kategorije, zvijezdu iz Dubrave Filipa Pejića, Mateja "DoKoske" Truhana, Sašu Dropca, Matiju Blažičevića i Jasmina Bajrovića. Svi ovi borci su iz Zagreba (Trušček svakodnevno trenira u Zagrebu) pa je njihov nastup velika pozivnica da ih podržite u za njih vrlo bitnim mečevima. Uz podršku publike će lakše do pobjeda.

Stižu i najveća imena iz regije
Osim odličnih domaćih boraca, popis mečeva donosi i najveća imena iz regije. Tako se u akciju nakon dvije godine upravo u Ciboni vraća ponajbolji slovenski MMA borac Bojan Kosednar (protiv Srbina Džakića), Matiji Blažičeviću će se suprotstaviti najveća mađarska MMA nada Adam Borics, u Ciboni ćemo gledati i opasnog bugarskog nokautera Vladislava Kancheva, a već smo spomenuli da će Ivica Trušček u lov na vlasnika FFC pojasa u lakoj kategoriji i ponajboljeg mađarskog borca slobodnim stilom Viktora Halmija. Kick boksing dio vrvi top imenima iz Bosne i Hercegovine jer nastupaju Dževad Poturak, Denis Marjanović i Elmir Mehić - bez konkurencije tri najveća imena iz susjedne nam države. Spomenimo i to da ćemo u Ciboni vidjeti najboljeg crnogorskog kick boksača Bobana Krušiča te veliku srpski kb nadu - mladog Nikolu Cimešu.

Produkcija je još bolja
Produkcija je od samog početka bila velik adut Final Fight Championshipa. Ako ste ikada uživo posjetili jednu FFC priredbu onda znate o čemu govorimo. Impresivna pozornica, atraktivan "cat walk" pregršt razne svjetlosne i zvučne tehnologije koja čitavu priču diže još nekoliko stepenica više. Od posljednjeg FFC nastupa u Zagrebu ta se produkcija još dodatno poboljšala pa gledatelji sada u dvorani sve detalje iz ringa mogu vidjeti i na velikom HD ekranu koji je instaliran upravo radi teško primjetnih sitnica koje vam nekada promaknu golim okom. Sve je dodatno usklađeno i uglancano te nije preforsirano reći da se FFC produkcija može mjeriti s produkcijom najvećih svjetskim borilačkih spektakala. Ako i niste najveći borilački fan, FFC event će vas bez sumnje ostaviti bez daha.

Nema isprike - karte su "bagatela"
I na kraju moramo ne spomenuti konstantno plakanje ljudi "kako se u Zagrebu nikada ništa ne događa", "kako je sportska ponuda slaba", "da čovjek nema vikendom gdje otići" i "da je sve skupo". Upravo zato je FFC odlučio cijenu ulaznica potpuno prilagoditi ekonomskim i socijalnim prilikama u Hrvatskoj i općenito u regiji. One najjeftinije ulaznice za tribine koštaju tek 60 kuna, dok se one uz sam ring (VIP), mogu kupiti već od 100 kuna. Nemojte zaboraviti da će program u Ciboni trajati minimalno 5 sati te da su na programu čak 14 mečeva. Ovakvim cijenama karata ne mogu prigovoriti niti oni najkritičniji jer su one, kako bi se kolokvijalno reklo "prava bagatela". Zato cijena karata nije isprika. Dođite u Ciboni i podržite ne samo domaće borce koji nastupaju, nego i općenito borilački sport kojem upravo to treba...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije