Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKOLSTVO Nova osnovna škola u Popovači

Bolju školu čeka – 1200 učenika

11.12.2008.
u 18:14

Potpisom sporazuma o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za gradnju nove osnovne škole i sportske dvorane u Popovači jučer je počela nova faza u realizaciji projekta koji je iznimno važan za mještane toga mjesta. Izrada dokumentacije stajat će otprilike 4 milijuna kuna, od čega 1,2 milijun kuna daje općina, a ostatak Sisačko-moslavačka županija.

Škola stara 47 godina
– Takav način suradnje je rijetkost u našoj županiji – rekla je tijekom potpisivanja sporazuma u Sisku županica Marina Lovrić, zahvalivši načelniku Popovače Josipu Miškoviću na izdvajanju tih za općinu velikih sredstava iz svog proračuna.

Osnovna škola Popovača danas ima 971 učenika koji su raspoređeni u pedeset razrednih odjela kojima je na raspolaganju samo dvadeset učionica, od kojih je dio specijaliziran za određene predmete.

– Škola je 1961. godine, kada je građena, bila predviđena za šest stotina učenika i danas imamo velikih problema, posebno u organizaciji izborne nastave. U tom dijelu trpe najviše djeca okolnih naselja koja ne mogu uopće pohađati izbornu nastavu ako ih ne prevezu njihovi roditelji. Također djeca iz Donje i Gornje Gračenice te Ciglenice, koja pripadaju općini Popovača, pohađaju školu “Vladimir Vidrić” te bi tih oko dvije stotine učenika gradnjom nove škole imalo mjesta u popovačkoj školi, puno bliže svojim domovima – rekao nam je Stanislav Kos, ravnatelj Osnovne škole Popovača.

Iako je sporazumom zatvorena financijska konstrukcija izrade projektne dokumentacije, o samoj gradnji škole ovisit će i situacija s državnim proračunom, rekla je danas županica Lovrić, no svi smatraju da se novac za takve projekte mora pronaći pod svaku cijenu.

I sportska dvorana
– Djeci treba stvoriti uvjete da dođu i odu iz škole bez knjiga te da sve školske obaveze mogu obaviti u školi – rekao je Stanislav Kos, ravnatelj škole Popovača.

Uz novu školu, koje bi gradnja stajala otprilike šezdeset i pet milijuna kuna, predviđena je gradnja sportske dvorane kojom bi se mogli služiti i građanima te sportskim društvima i drugima udrugama općine Popovača.




Želite prijaviti greške?