Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 27. prosinca

Počinju sezonska sniženja, a ovo je sve što trebate znati ako se upuštate u tu 'avanturu'

shopping
Foto: Thinkstock
23.12.2014.
u 11:58

Iako kupnjom na sniženju za novac dobivamo više, treba biti oprezan kako nas ne bi uhvatila "šoping-groznica"

Sezonsko sniženje samo što nije počelo, a velik broj kupaca nestrpljivo iščekuje pad cijena željenih proizvoda.

Iako kupnjom na sniženju za novac dobivamo više, treba biti oprezan kako nas ne bi uhvatila "šoping-groznica" i kako ne bismo kupili više no što si možemo. Stoga donosimo nekoliko savjeta za uspješnu kupnju na sniženju koji mogu biti korisni za spašavanje budžeta i prevenciju impulzivnog kupovanja.

1. Kupujte planski – prije samog odlaska u kupnju sastavite popis proizvoda koje vam trebaju i držite ga se. To će kupnju učiniti jednostavnijom i spriječit će vas od kupovanja onih proizvoda koje ne trebate.

2. Prije sezonskog sniženja pratite kretanje cijena proizvoda koje želite kupiti. Ako je cijena proizvoda umanjena više puta, provjerite jesu li sve izmjene cijena jasno, vidljivo i čitko označene na proizvodu.

3. Provjerite ima li artikl potrebne podatke o proizvodu te jesu li priložene isprave zbog lakše i sigurnije uporabe (npr. jamstvo, uputstvo za uporabu, uputu za sklapanje i sl.) na hrvatskom jeziku.

4. Budite svjesni da i za proizvode kupljene na sniženju imate pravo na reklamaciju po osnovi materijalnog nedostatka (osim za proizvode s greškom). Ako kupujete proizvode s greškom, trgovac je dužan jasno, vidljivo i čitljivo označiti na proizvodu ili na prodajnom mjestu da je riječ o proizvodu s greškom te upoznati u čemu se sastoji greška na proizvodu, jer za isti nakon kupnje nemate mogućnost reklamacije.

5. Na samom prodajnom mjestu dobro pregledajte proizvod koji kupujete.

6. Obratite pozornost na ispravnost i sigurnost proizvoda koji kupujete.

7. I ono najvažnije – ne zaboravite uzeti račun za kupljene proizvode, a za tehničku robu i jamstveni list koji će vam biti potreban ako kupljeni proizvod nije ispravan.

>>Istraživanje pokazalo: 60 posto Hrvatica nosit će cipele i ako ih strahovito nažuljaju

Komentara 1

IK
ikonoklast
12:12 23.12.2014.

ja već znam kaj bum kupil na račun kanditakinje belinde grabar kitarović

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije