Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što je virtualno - to ne postoji

Za kriptovalute regulative neće biti do 2024., a prijevare sve masovnije: bez 400.000 kuna ostao Varaždinac, bez više milijuna Dubrovčanka

23.04.2022.
u 13:31

Sva sila zakona RH primjenjuje se i na kriptovalute, od Zakona o vlasništvu, Zakona o obveznim odnosima pa sve do Zakona o nedopuštenom oglašavanju, objašnjava osnivač i direktor Electrocoina

Komentara 1

Avatar kastanjer2
kastanjer2
17:49 25.04.2022.

Zašto sam blokiran? Zato što sam napisao da treba zabraniti kripto valute? Ili zato što vi neispravno tvrdite da "trgovanje virtualnim valutama nerijetko nečiji stvarni novac pretvara u nepostojeći"? Mnoge zemlje zabranjuju trgovanje kripto valutama na svom teritoriju. I zbog toga ja trebam biti blokiran? Ako tvrdite da trgovanje virtualnim valutama nerijetko nečiji stvarni novac pretvara u nepostojeći onda vi ne znate kako trgovanje virtualnim valutama funkcionira. Postoje dva sustava jedan virtualni i jedan stvarni. Oni imaju dodir samo na burzama virtualnim valutama koje bilježe zasebno transakciju u virtualnom svijetu i zasebno u stvarnom svijetu. Znači transakcija u stvarnom svijetu ne može prouzročiti nestajanje novca. Taj novac samo prelazi sa stvarnog računa na stvarni račun. Ako netko izgubi novac jer vrijednost virtualne valute padne, stvarni novac nije izgubio vrijednost jer se i dalje nalazi na onom drugom računu. Itd... ne da mi se više objašnjavati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?