Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Vaša odluka godine: Stambena štednja

psk
PSK
PR
Autor
PR članak
22.12.2010.
u 13:44

Ugovorite stambenu štednju u Prvoj stambenoj štedionici bez naknade, akcija traje do 31.12. To je odlično ulaganje za stvaranje svog doma uz vlastitu ušteđevinu i kredit kojem će kamatna stopa ostati ista od prvog do zadnjeg dana otplate

Stambena štednja je odlično ulaganje, ali i najbolji način da kupite stan, izgradite kuću, proširite, adaptirate ili uredite svoj dom.

Ugovor o stambenoj štednji možete sklopiti na 2, 5, 7 i 10 godina, a kamatna je stopa na štednju od 2,75 do 3,75% godišnje. Dobivate i 15% državnog poticaja na iznos ušteđen u jednoj kalendarskoj godini, najviše 750 kuna. Prinos na vašu stambenu štednju može biti i do 7 posto godišnje.

Sklopite ugovor o stambenoj štednji do 31. prosinca, uplatite štednju i tako iskoristite državni poticaj za ovu godinu. Isplatit će vam se još i više jer je u tijeku akcija sklapanja ugovora bez naknade!

Želite li uštedjeti više i steći pravo na viši iznos stambenog kredita, odlično je rješenje obiteljska štednja kod koje svaki član obitelji može imati vlastiti ugovor o stambenoj štednji i tako dobiva državna poticajna sredstva. Na kraju razdoblja štednje, svi se ugovori spajaju u korist jednog člana obitelji koji podiže stambeni kredit.

Stambeni kredit u Prvoj stambenoj štedionici ima bitnu prednost - fiksnu kamatnu stopu za cijelo vrijeme otplate. Krediti Prve stambene štedionice dobro su rješenje za različite potrebe - od kupnje i adaptacije stana, gradnje kuće ili kupnje građevinskog zemljišta do ugradnje centralnog grijanja, popravka krova ili kupnje bijele tehnike. Posebno je praktično što se jedan kredit može odobriti za više stambenih namjena.

Pravi su hit zeleni krediti koji se odobravaju uz fiksnu kamatnu stopu od 5,25 posto godišnje. Namijenjeni su kupnji i izgradnji niskoenergetskih kuća te adaptacijama i zahvatima kojima se povećava energetska učinkovitost vašeg doma (npr. termofasade, izolacija, prozori).

Pravo na redoviti stambeni kredit u Prvoj stambenoj štedionici stječete istekom ugovorenog roka štednje, no ako to ne možete (do)čekati, postoji rješenje, Moguće je i međufinanciranje, odnosno dobivanje stambenog kredita tijekom razdoblja štednje. U usporedbi s različitim vrstama nenamjenskih kredita koji se nude na tržištu, međufinanciranje je posebno praktično i povoljno rješenje za adaptacije, opremanje stana i slično.

Stambenu štednju u Prvoj stambenoj štedionici možete i pokloniti, to je dar kojem vrijednost stalno raste.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?