Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetničke priče hrvatskih branitelja

Uspješno proveden projekt „Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća“

Specijal
Foto: PR FOTO
23.12.2015.
u 16:41

Gradski ured za branitelje u partnerstvu sa Razvojnom agencijom Zagreb -TPZ d.o.o., Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Zagreb i Gradskim uredom za gospodarstvo rad i poduzetništvo, već drugu godinu za redom provodi projekt „Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća“. Projekt je namijenjen hrvatskim braniteljima i članovima obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s područja Grada Zagreba.

Cilj projekta je osposobiti hrvatske branitelje za pokretanje i upravljanje vlastitim poduzećem, a sve kako bi se smanjio broj nezaposlenih hrvatskih branitelja u gradu Zagrebu.

Tijekom 2015. godine u projekt je bilo uključeno 75 hrvatskih branitelja. Projektne aktivnosti Razvojna agencija Zagreb provodila je u svom odjelu – Plavom uredu, Poduzetničkom centru Grada Zagreba. Branitelji su u Plavom uredu pohađali edukaciju, dobili usluge savjetovanja i mentoriranja, izrade poslovnog plana i promociju njihovih poduzeća u medijima. Do današnjeg dana, 10 hrvatskih branitelja uključenih u projekt pokrenulo je vlastito poduzeće i svima njima odobrena je potpora za samozapošljavanje u iznosu od 25 000 kuna. Na završnoj konferenciji održanoj 8.12.2015. predstavljeni su rezultati projekta, a sami branitelji imali su priliku promovirati svoje poduzetničke projekte.

 

Dodatne vrijednosti projekta su iznimna motiviranost hrvatskih branitelja, njihovo međusobno druženje i razmjena iskustva, samopouzdanje i vjera u vlastite sposobnosti koje korisnici često ističu kao ono najdragocjenije što su dobili ovim projektom.

Zbog uspješnih rezultata projekta i velikog interesa, planiran je i nastavak projekta u 2016. godini s još većim brojem korisnika. U novom ciklusu svi prijedlozi i sugestije branitelja bit će od iznimne koristi, kako bi projekt bio još više u interesu samih korisnika i polučio još bolje rezultate. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije