Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis

Uspješno promovirane mogućnosti za ulazak i ostanak u poduzetništvu putem projekta Postani/ostani poduzetnik (POP)!

25. kolovoza 2016. u 13:14 55 prikaza
Postani/ostani poduzetnik
Foto: PR FOTO

Razvojna agencija Zagreb putem projekta Postani/ostani poduzetnik (POP) uspješno je promovirala mogućnosti za ulazak i ostanak u poduzetništvu na području Grada Zagreba. Cilj je postignut kroz učenje za poduzetništvo i kampanje za promociju studentskog i startup poduzetništva. Tijekom projekta Agencija je organizirala Studentsko Business Plan natjecanje te tako studentima, koji često imaju briljantne ideje, ali nisu sigurni kako i odakle krenuti, olakšala put u poduzetničke vode.

Kao rezultat cjelokupnog natjecanja odabrano je pet najboljih timova koji su osvojili naprednu edukaciju za stjecanje poduzetničkih vještina. Odabran je i najbolji od najboljih - tim “Escape the life” koji je kao nagradu dobio i 6 mjeseci predinkubacije u Tehnološkom parku Zagreb. U sklopu projekta, kroz četiri ciklusa u travnju i svibnju 2016. godine, održani su edukativni seminari na kojima su sudjelovali i pobjednici studentskog natjecanja. Cilj info edukativnih seminara bio je pružiti polaznicima potrebna poduzetnička znanja s fokusom na SME resilience vještine.

Nakon održanih edukativnih seminara, izrađena je brošura za poduzetnike te video kompendij s pregledom najvažnijih znanja i kompetencija za poduzetništvo. Brošura i video kompendij su dostupni na web stranici: www.raza.hr. U suradnji sa SEECEL-om organizirane su i dvije panel diskusije koje su imale za cilj raspraviti o važnosti učenja za poduzetništvo te o važnosti sinergijskog djelovanja i ulozi svih dionika u razvoju poduzetničkog eko-sustava. Također, tijekom projekta ostvareno je preko 100 promocijskih objava (web portalima, TV i radijski nastupi) putem kojih se informiralo potencijalne poduzetnike o mogućnostima za ulazak i ostanak u poduzetništvu.

Razvojna agencija Zagreb je nositelj projekta. Partneri na projektu su Grad Zagreb i Sveučilište u Zagrebu Ekonomski fakultet. Suradnik projekta je Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL). Ukupna vrijednost projekta iznosi 242 196,58 kn od čega je iznos EU potpore 218 865,26 kn. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se provodio od 27. kolovoza 2015. do 26. kolovoza 2016. godine.

adidas Solar Boost 19
Slatke muke
Najmekše tenisice za duge pruge: od brzih treninga do maratona