Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problem 'švicaraca'

Udruga Franak poziva članove da upute pritužbe HNB-u

'franak'
'je'
31.05.2012.
u 17:02

HNB ne smatra problematičnim otplate kredita u 'švicarcima' jer im se ove godine na njih žalilo samo sedam korisnika.

Udruga Franak, osnovana radi promicanja, unapređenja i ostvarivanja prava korisnika kredita kod poslovnih banaka, uputila je molbu svim svojim članovima, kojih je više od 4000, da podnesu prigovor HNB-u o nepravilnostima poslovanja kreditnih institucija.

S obzirom na to da Direkcija za zaštitu potrošača i tržišnog natjecanja HNB-a ne rješava pojedinačne prigovore potrošača, a ove godine zaprimila ih je samo sedam koji se odnose na kreditne plasmane u švicarskim francima, čime je zaključila da korisnici kredita u CHF u Hrvatskoj nemaju većih problema s otplatom istih, udruga Franak poziva sve članove da prigovorima informiraju HNB o nepravilnostima na tržištu.

Svi koji smatraju da su banke svojim postupanjem povrijedile njihova prava ili se ne pridržavaju zakona, odredaba zaključenih ugovora, dobrih poslovnih običaja ili objavljenih općih uvjeta poslovanja, imaju pravo tražiti zaštitu svojih prava, a na službenim stranicama udruge Franak mogu doznati kako pravilno podnijeti prigovor HNB-u koji, unatoč činjenici da čak 32% korisnika kredita u Hrvatskoj troši više od 75% svojih ukupnih primanja na otplatu kreditnih rata, povećanje otplatnih anuiteta za kreditne plasmane u švicarskim francima za 50% više ne smatra problematičnim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije