Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
direktor Hrvatske udruge banaka

Trebaju li ljudi paničariti zbog štednje? 'Mirno spavajte, bankarski sustav nikad nije bio sigurniji!'

Zagreb: Izjave nakon sastanka s predsjednicima Uprava banaka u Banskim dvorima
Patrik Macek/PIXSELL
11.03.2022.
u 10:10

Panična navala štediša na Sberbanku zbog sankcija Rusiji i njezina ekspresna prodaja HPB-u bila je pokazna vježba kako, dojučer zdrava, banka može propasti preko noći što je donijelo nervozu i drugima. Dok se na ratna zbivanja u Ukrajini gleda sa strahom i kalkuliraju mogući kanali prelijevanja na domaće gospodarstvo, banke poručuju da je štednja sigurna.

Komentara 3

Avatar .Primarius
.Primarius
11:30 11.03.2022.

Štednja...šta je to??? 97% Hrvata ne štedi jer nema mogućnost da štede...svi bankovni depoziti pripadaju 2% stanovika...za preostalih 1% ne smije se ni pitati koliko i od kuda dolazi štednja

NE
Nemanadimak
20:07 11.03.2022.

Sve sami strucnjaci su nas i donijeli do ovakve situacije. Sve sami strucnjaci novinari, politicari, bankari samo znaju govoriti u svoju korist a realnosti ni trunke. Ovaj pad zrakoplova u centru grada je opet objasnjen kao slucajnost i nista se vi nemojte brinuti. Kad nam maznu novce reci ce nemojte se brinuti, novci su kod nas na dobrome. Nece ovo izidji na dobro, puno je lazi svugdje i sve ovo vodi u propast.

ZG
Zeljko Grabar
15:49 11.03.2022.

Bankarska logika je ponekad cudna ali jos cudnije su poruke koje nam salju visokoobrazovni bankari. Moja skromna analiticka procjena za vrijednos ruske rublje govori mi nesto drukcije. Evo moje procjene vrijednosti npr. ruske rublje: paket (8 rola Lambi WC papira kosta 4,29 €) ili jedna rola u paketu stoji onda 0,536 €. U jednoj roli prema deklaracije proizvodjaca 153 araka(listica WC papira) koji prema tome stojje0,0035 €. Momentalno danas vrijednost 1 rublje na svjetskim mjenjacnicama je 0,0066 €. To znaci da se momentalno jos uvijek ne isplati mjenjati 1 listic WC papira Lambia za rublju. Treba pricekati jos najmanje jednu sedmicu. Tako ce uskoro izgledati kursevi za mnoge nacionalne valute ako se nastavi ova svjetska globalna pljacka sa energentima i ovaj model bi preporucio mnogim gospodarstvenim analiticarima a posebno onima u Vecernjem listu ili onima sa ekonomskog fakulteta u Zagrebu i slicnim visokoobrazovnim ustanovama koje rade po hercegovackom obrazovnom sistemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?