Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje HNB-a o kreditima

Svaki četvrti korisnik stambenog kredita za ratu daje više od polovice plaće

11.11.2021.
u 06:30

Velika potražnja za nekretninama prati i stalan rast cijena, koje su, prema službenim izvorima, u godinu dana skočile između šest i sedam posto. S takvim tempom poskupljenja, cijena kvadrata stana mogla bi se udvostručiti u deset godina

Ključne riječi

Komentara 20

MM
Mamina maza
08:08 11.11.2021.

Ja kad dođem u banku po kredu, kažu mi da mogu dobit toliko da mi rata bude max 1/3 plaće. Kako sad ovi imaju pola plaće? Iu uredno svi kupuju novogradnju. Kako, kako?

SI
sisavac
10:14 11.11.2021.

vidim da je jako puno ljudi uvjereno da su im kredite ugovorili političari, sdp, hdz, hns, i ostali (svi su oni isti, samo neki imaju priliku, a neki nemaju priliku utjecati na naše živote). nije vam kredit ugovorio ni hdz, ni sdp, pa ga ni ne mora vraćati. vi ste uzeli novac od banke, pod uvjetima kakve su imale, to je njihova poslovna odluka i stvar, način poslovanja. vaše je bilo, da procijenite svoje sposobnosti vraćanja posuđenog novca. mi smo narod koji često, prečesto, zaboravlja na svoje obveze, a svoj dug smatra ne baš važnom stvari u životu. općenito imamo problem sa svojim obvezama. staro pravilo je da ne uzimaš kredit čija je rata veća od iznosa koji trenutno štediš. ako ne možeš ništa uštediti, ne uzimaj kredit. nema šanse da ćeš ti povećati svoje prihode ili smanjiti troškove na drugim stvarima u svojem životu.

DU
Deleted user
07:16 11.11.2021.

Banožić,Žinić,Tolušić, Žarac, Rimac i Marić su povoljno prošli kod stjecanja nekretnina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?