Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis

Stručnjaci za informacijske sustave

I bivši studenti potvrđuju da je ovo zanimanje vrlo cijenjeno na tržištu rada
24. lipnja 2015. u 09:45 0 komentara 808 prikaza

Suvremeno poslovanje poslovnih subjekata, tijela uprave i vlasti te udruženja građana nezamislivo je bez računala. Umrežena računala omogućuju razmjenu, obradu i pohranu informacija, što je ključni element poslovanja te efikasnijeg i transparentnijeg funkcioniranja tijela državne uprave. Najsuvremenija tehnologija ne znači ništa bez dobro obrazovanih stručnjaka koji mogu brzo pronaći ekonomična, efikasna i optimalna rješenja za nastale probleme i nove zahtjeve.

Stručni studij: Uloga stručnog prvostupnika informacijskih tehnologija u skladu je s tendencijama u društvu da svakodnevne, ali značajne i složene tehničke poslove obavljaju kvalitetno osposobljeni stručnjaci s konkretnim znanjima i vještinama o tehnologijama koje se primjenjuju. Preddiplomski stručni studij informacijske tehnologije traje za redovite studente tri, a za izvanredne četiri godine, a minimalno opterećenje za oba režima studiranja iznosi 180 ECTS bodova. Studij ima četiri smjera: programiranje, računalni sustavi i mreže, baze podataka i web-dizajn te informacijski sustavi. Specijalistički diplomski studij: Nakon završenog stručnog studija VSITE omogućuje nastavak školovanja na specijalističkom diplomskom studiju i stjecanje zvanja stručni specijalist inženjer informacijskih tehnologija, vrlo cijenjeno zanimanje na tržištu rada, što potvrđuju i primjeri sadašnjih i bivših studenata.

Specijalistički diplomski stručni studij informacijskih tehnologija traje za redovite studente dvije godine i nosi minimalno 120 ECTS. Studij je organiziran u tri smjera: programsko inženjerstvo i informacijski sustavi, računalni sustavi te ugradbena i prijenosna računala.

Više informacija na: www.vsite.hr.

Popis privatnih škola Ministarstva obrazovanja

Kako biste jednostavnije došli do svih informacija koje vas zanimaju, od datuma i uvjeta upisa, cijene školarine, potrebnih dokumenata, donosimo popis privatnih škola u Hrvatskoj. U tablici ispod teksta su srednje škole i visoke škole. Napominjemo da je ovaj popis stigao iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pa su oni odgovorni i za eventualne netočne informacije.

  | Autor :

  | Autor :

živite punim plućima
Liječnica otkrila za čim ljudi najviše žale prije nego što preminu: 'Nemojte si dopustiti ovo...'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.