Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovrha i opomena

Što učiniti kada dobijete ovrhu bez prethodne opomene?

opomena
Thinkstock
04.03.2013.
u 11:28

Javila nam se čitateljica koja je dobila ovrhu za 2010. godinu. Kako je zbog toga ostala iznenađena jer nije zaprimila nikakvu opomenu, zanima je što treba učiniti

Upit čitateljice: Dobila sam ovrhu od HZZO-a za godinu 2010. pa me zanima što mogu napraviti. Prije toga nisam dobila opomenu pa me ova ovrha iznenadila. 

Odgovor na ovaj upit čitateljice potražili smo u Hrvatskoj udruzi za zaštitu potrošača. Tajnik Udruge, Tomislav Lončar, rekao nam je kako čitateljica u slučaju dobivenog ovršnog prijedloga koji nije u zastari te u slučaju da navedeno nije platila, radije platiti kako bi na taj način smanjila eventualne troškove. \'\'Ako je plaćeno to za što ju se tereti, svakako ima pravo prema uputi o pravnom lijeku postupiti i poslati prigovor onome tko joj je poslao ovršni prijedlog pozivajući se na to da je račun plaćen.\'\' Lončar je također dodao kako davatelj usluge nije dužan slati opomene, a i ne smije ih naplaćivati.

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije