Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financijski savjetnik

Stambenu štednju možete ugovoriti kao dar. Kako raste vaš unuk, rast će i štednja

Štednja kune
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
31.12.2014.
u 23:34

Prva stambena štedionica svakom djetetu na čije je ime otvoren račun stambene štednje do 18. mjeseca života, daruje 100 kuna štedne uplate. Daljnje uplate mogu stizati od roditelja, baka i djedova, teta, kumova ili prijatelja

  P: Nedavno sam dobila unuka. Htjela bih mu pokloniti nešto vrijedno i razmišljam o stambenoj štednji. Mogu li ja kao baka ugovoriti stambenu štednju i na koji način?             

Petra (Osijek)           

O: Stambena štednja je doista idealan dar za dijete jer će s vremenom, s odrastanjem vašega unuka, rasti i njegova štednja te će taj dar postajati sve vredniji. Poklon štednju Prve stambene štedionice možete jednostavno realizirati u bilo kojoj poslovnici Zagrebačke banke. Dolaskom u poslovnicu bankar vam daje obrazac za uplatu poklona koji je potrebno popuniti, a na kojem trebate navesti primatelja poklona te željeni iznos uplate.

Nakon uplate željenog iznosa poklona, dobit ćete prigodnu kutiju poklon štednje s čestitkom koja sadrži kratku uputu za realizaciju poklon uplate, te kopiju obrasca za uplatu. Roditelji djeteta, nakon primitka poklona, jednostavno mogu realizirati poklon uplatu u poslovnici bilo koje Zagrebačke banke. Ako dijete već ima otvoren račun stambene štednje, potrebno je na njega prenijeti poklon uplatu. U suprotnom, treba prvo otvoriti račun stambene štednje. S obzirom na to da ste nedavno dobili unuka, on će odmah nakon otvaranja računa stambene štednje dobiti još jedan dar jer Prva stambena štedionica svakom djetetu na čije je ime otvoren račun stambene štednje do 18. mjeseca života, daruje 100 kuna štedne uplate.

Taj „mali početni kapital“ povećavat će se svakom novom uplatom, kao i kamatom na štednju i državnim poticajem. Osim što vi možete nastaviti uplaćivati na unukovu štednju, mjesečno ili za posebne prigode, mogu i roditelji, tete, kumovi ili drugi članovi obitelji i prijatelji. Također, poklon štednju je moguće ugovoriti za bilo koju maloljetnu ili punoljetnu osobu koju želite darivati. Stambena štednja je sigurno ulaganje uz fiksnu kamatu, a može se ponavljati u ciklusima i tako početna ušteđevina koju ste darovali kroz godine može narasti do ozbiljne svote koja će vašem unuku dobro doći za školovanje ili start u samostalan život. Također, stambena štednja omogućuje i povoljan stambeni kredit s fiksnom kamatnom stopom za cijelo razdoblje otplate kredita. Za sva dodatna pitanja o poklon štednji Prve stambene štedionice možete se obratiti bankaru u najbližoj poslovnici Zagrebačke banke, nazvati Info centar na 0800 00 24 ili ugovoriti sastanak u poslovnici na našoj web stranici www.zaba.hr.     

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije