Naslovnica Biznis

Socijalna stanogradnja može biti zelena

09. prosinca 2014. u 13:00 48 prikaza
croenergo.eu
Foto: croenergo.eu

Vizija arhitekata bila je odmaknuti se od sterilnih i hladnih interijera i eksterijera koji se nalaze u socijalnim građevinama, pa su stoga u kompleks ubacili i prostor za rekreaciju, praonicu rublja te zajedničke prostorije za zabave i druge društvene aktivnost...

Američki arhitekti iz studija RKTB Architects nedavno su objavili da je njihov održiv i cjenovno pristupačan stambeni kompleks u Bronxu u potpunosti zauzet. Ovaj projekt socijalno poticane stanogradnje koji se prostire na više od 10 tisuća četvornih metara sadrži niz održivih značajki, od kojih mnoge do sada uopće nisu korištene u projektima "jeftine" gradnje. 

East Clarke Place Court je kompleks koji se sastoji od dvije zgrade koje su međusobno povezane zajedničkim uređenim parkom i parkiralištem. Ukupno 106 stanova ima parkete od bambusa, keramičke pločice i drvene ormare. Veliki prozori pružaju ugodnu atmosferu u unutrašnjosti, dok vanjska ovojnica od višebojnih cigli daje jedinstveni identitet građevini.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Vijesti iz svijeta energetike, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i zaštite okoliša pratite na portalu www.croenergo.eu.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?