Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU ZA VEČERNJI LIST

Šefovi Petrola: Moguće su nove krize i nestašice. Zbog zamrzavanja cijena šteta u Hrvatskoj je ogromna

18.06.2022.
u 08:41

Samo društvo Petrol je Vladi Republike Slovenije predalo zahtjev za naknadu gospodarske štete i izgubljene dobiti u iznosu od 51 milijun eura za 45 dana ograničenih cijena naftnih derivata za razdoblje od 15. ožujka do 30. travnja 2022. godine. Zakon o kontroli cijena, naime, državi nalaže obvezu naknade gospodarske štete i izgubljene dobiti zbog ograničavanja cijena pogonskih goriva. U slučaju Hrvatske, koja je mnogo veće tržište od Slovenije, takvi zahtjevi mogu biti puno veći.

Komentara 18

Avatar Asterix
Asterix
10:00 18.06.2022.

Prije par dana je bio članak o rekordnim profitima domaćih trgovaca naftnim derivatima pa ti sad vidi tko tu koga...

EZ
ezer
09:48 18.06.2022.

Nema krize ni nestašice goriva, tko nema gospodarski interes neka zatvori radnju. Neka im država osigura jeftinije gorivo.

RU
Rubikon
10:22 18.06.2022.

Nisu oni mali nikakav gubitak nego smanjeni extraprofit ako im se ne sviđa nek slobodno prodaju pumpe no Petrol kupuje u Hrvatskoj na šta smo spali da nas Slovenci kupuju umijesto mi njih čak smo im i Elan vratili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?