Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Saznajte zašto stručnjaci preporučaju ulaganje u plemenite metale

Auro Domus
Foto: PR FOTO
1/3
PR
Autor
PR članak
11.12.2015.
u 08:30

Cijena zlata u proteklih 40 godina pokazuje stalan i stabilan rast, a sudeći prema trendovima, stručnjaci vjeruju da će se takav rast nastaviti i u budućnosti. Konkretno, 1975. godine unca zlata vrijedila je 250 dolara, 1995. godine oko 380 dolara, a trenutačna se vrijednost kreće oko 1.100 dolara. Drugim riječima, tko je prije 25 godina kupio zlatnu pločicu ili zlatnik veličine jedne unce, danas bi na njemu ostvario trostruku zaradu.

Istovremeno, ukupna stopa inflacije od 1995. do danas iznosila je 76.4 posto prema podacima Državnog zavoda za statistiku, što znači da je novac u tom vremenu izgubio tri četvrtine svoje vrijednosti! Pojednostavljeno, 1.000 kuna iz 1995. godine danas bi vrijedilo 250 kuna, dok bi 1.000 kuna kupljenog zlata te godine danas vrijedilo 3.000 kuna, odnosno čak dvanaest puta više.

Razlika u vrijednosti novca i zlata pojavila se početkom sedamdesetih godina nakon odustajanja od „zlatnog standarda“ zbog kojega se svaka nova tiskana novčanica vezala uz njenu protuvrijednost u zlatu. Nakon toga, vrijednost novca značajno pada, dok vrijednost zlata rapidno raste, a analitičari uglednih svjetskih financijskih kompanija predviđaju nastavak tog trenda i u budućnosti.

To znači da bi svaka kuna uložena u zlato danas, za dvadesetak godina mogla vrijediti trostruko više. Zato je uvijek povoljno vrijeme za ulaganje u zlato, koje jamči ne samo očuvanje vrijednosti imovine, nego i njeno značajno povećanje.

Najveću ponudu proizvoda od zlata u Hrvatskoj ima tvrtka Auro Domus Bullion Market, specijalizirana za proizvodnju i prodaju investicijskog zlata u fizičkom obliku, te zastupnik švicarske kovnice zlata Argor Heraeus, jedne od najvećih svjetskih kovnica s tradicijom dugom preko šezdeset godina.

Za više informacija, dovoljno je posjetiti službene stranice, kontaktirati besplatni broj telefona 0800 510 510 ili posjetiti jednu od 160 poslovnica diljem Hrvatske

Želite prijaviti greške?