Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Savez za energetiku Zagreba postao Savezom za energetiku Hrvatske

Savez za energetiku Hrvatske
Foto: croenergo.eu
PR
Autor
PR članak
15.11.2013.
u 13:10
Pozitivnim Rješenjem Gradskog ureda za opću upravu Grada Zagreba, Savez za energetiku Zagreba od danas je postao Savezom za energetiku Hrvatske te su Odlukom o izmjeni Statuta promijenjeni naziv, skraćeni naziv, naziv na engleskom jeziku i skraćeni naziv na engleskom jeziku Saveza.
 
Puni novi naziv Saveza glasi "Savez za energetiku, obnovljive izvore energije, poticanje energetske efikasnosti i zaštitu okoliša Hrvatske". Naravno, kao i do sada, Savez će se koristiti skraćenim nazivom koji od danas glasi "Savez za energetiku Hrvatske" te skraćenim nazivom na engleskom jeziku koji od danas glasi "Croatian Association for Energetics".
 
"Moram naglasiti kako je Savez od svojeg utemeljenja 15.09.2010. godine Statutarno i kroz programe i projekte koje je provodio u protekle tri godine opravdano djelovao na nacionalnoj i međunarodnoj razini, a u odnosu na udruge sličnog karaktera moram eksplicitno naglasiti kako je Savez osnovan, osim sukladno Zakonu o udrugama, i sukladno Zakonu o tehničkoj kulturi. Pojednostavljeno, a pravdajući se odredbama Zakona, odredbama Statuta Saveza i samim nazivom Saveza, Savez za energetiku Hrvatske je krovna nacionalna nevladina organizacija za energetiku, obnovljive izvore energije, poticanje energetske efikasnosti i zaštitu okoliša", istaknuo je Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Hrvatske.
 
"Savez već više od tri godine uspješno djeluje na nacionalnoj i međunarodnoj razini te u aktivnom članstvu broji više od 150 institucija, tvrtki, obrta i udruga. Kako bi se i kroz sam naziv organizacije dala nacionalna komponenta, pokrenuli smo upravni postupak izmjene naziva, a isto dodatno pravdajući članstvom više od 50% pravnih članica od ukupnog broja članova sa sjedištem izvan Grada Zagreba", dodao je Marjanović.
 
"Djelokrug rada Saveza i svi pripadajući brendovi ostaju i dalje istima te se po ovoj promjeni naziva Saveza neće promijeniti i uvjeti članstva odnosno prava i obveze svih članova Saveza", zaključio je Marjanović.
 
Savez za energetiku Hrvatske surađuje s više od 250 institucija i tvrtki u zemlji i svijetu u kojima je zaposleno više od 10.000 inženjera, ekonomista, pravnika te drugih profesionalnih stručnjaka odnosno, u aktivnom članstvu broji više od 150 institucija, tvrtki, obrta i udruga, a posebno je zanimljivo kako je članstvo 25 pravnih osoba u Savezu za energetiku Zagreba izravno povezano isključivo s investicijskim i razvojnim projektima u svim segmentima zelenog gospodarstva.
 
Više informacija možete dobiti ovdje

Želite prijaviti greške?