Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Raspisan natječaj za stipendije studentima za zanimanja u području zelenog gospodarstva

croenergo
Foto: croenergo.eu
PR
Autor
PR članak
25.11.2013.
u 14:11

Savez za energetiku Hrvatske danas je objavio Javni natječaj za dodjelu godišnjih stipendija za 2014. godinu za sljedeće programe: GREENVEST+ - program potpore studentima preddiplomskog studija za zanimanja u sektoru zelenog gospodarstva te GREENVEST++ - program potpore studentima diplomskog studija za zanimanja u sektoru zelenog gospodarstva koji namjeravaju pokrenuti samostalnu poslovnu aktivnost u sektoru zelenog gospodarstva.

Za dodjelu stipendija Saveza za energetiku Hrvatske za 2014. godinu imaju se pravo natjecati redovni studenti na preddiplomskom i diplomskom (dodiplomskom) ili integriranom preddiplomskom i diplomskom studiju na hrvatskim i inozemnim sveučilištima koji nisu stariji od 25 godina i koji nisu, osim iz opravdanih razloga, ponavljali godinu studija te imaju hrvatsko državljanstvo.

Pod pojmom zeleno gospodarstvo misli se na sljedeća područja: održiva arhitektura, niskougljična gradnja, održivo uređenje i inteligentno upravljanje domom, obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitost, napredni prijenos i distribucija, niskougljična i e-mobilnost, održivi niskougljični kućanski i industrijski uređaji i sustavi, ekološka proizvodnja hrane, tehnologije reciklaže i proizvodi od recikliranih materijala, održivi turizam te održivo upravljanje vodnim resursima.

Opći kriteriji za dodjelu stipendija su: kvaliteta prijedloga projekta/programa i njihov doprinos ostvarenju ciljeva Javnog natječaja; originalnost, stupanj inovativnosti i napretka; doprinos projekta/programa ukupnom razvoju društva; strateška važnost prijedloga projekta/programa i njihova sposobnost da unaprijede hrvatsko zeleno gospodarstvo; vrijednost ostalih prijavljenih projekata i programa. Posebni kriteriji za dodjelu stipendija su: inovativnost i kvaliteta; mogućnost provedbe i konkretne koristi koje donose projekti/programi namijenjeni razvoju hrvatskog zelenog gospodarstva.

Prijave na natječaj zaprimaju se u roku 15 dana od dana objave, a podnose se isključivo putem službenih obrazaca Saveza za energetiku Hrvatske. Obrasci se nalaze i mogu se preuzeti na portalu croenergo.eu, a pozivom na broj telefona 01-6441-445 moguće je zatražiti da budu poslani e-poštom ili poštom na adresu tražitelja.

"Projekt stipendiranja pokrenuli smo s ciljem pružanja potpore studentima koji se obrazuju u nekom od 12 područja zelenog gospodarstva i kao uvod u najveći hrvatski medijski i edukacijski projekt vezan uz razvoj zelenog gospodarstva pod nazivom 'GREENVESTbiz', a kojega ćemo zajedno s dodjelom stipendija predstaviti 19.12.2013. godine u Zagrebu", istaknuo je Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Hrvatske.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?