Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis

Prvi Inin projekt bio je uređenje terapijskog vrta

Projekt Zeleni pojas INA je pokrenula prošle godine kako bi proširila svijest o važnosti zaštite okoliša
24. travnja 2015. u 15:28 109 prikaza
Zeleni pojas
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/4

U vrtu oko Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” u Popovači prije nešto više od tjedan dana bilo je živo kao rijetko kad. Članovi INA Kluba volontera svojski su se trudili pomažući pri uređenju bolničkog terapijskog vrta, podržavajući na taj način bolničku Udrugu za rehabilitaciju i resocijalizaciju duševnih bolesnika.

Inini volonteri, zajedno s pacijentima i stručnim osobljem Udruge, prionuli su bojenju žardinjera, postavljanju koševa za smeće i klupa za odmaranje te sadnji cvjetnih gredica. Ovako uređen, terapijski je vrt razveselio bolesnike, a služit će, uz ostalo, i kao inovativna metoda učenja socijalnih vještina bolesnika s psihičkim bolestima i poteškoćama.

Važnost zaštite okoliša

Akcija je provedena u sklopu projekta Zeleni pojas koji je INA pokrenula prošle godine s ciljem širenja svijesti o važnosti zaštite okoliša. Projekt Zeleni pojas bavi se pitanjima zaštite okoliša i prirode, a fokusiran je na sufinanciranje projekata i uključivanje lokalne zajednice u aktivnosti poput pošumljavanja, edukacije o ekologiji, uređenja zelenih površina, čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka, pošumljavanja opožarenih područja te drugih aktivnosti u području zaštite okoliša.

Program je namijenjen registriranim organizacijama civilnog društva i javnim obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj.  

komičar i otac
Ivan Šarić otkrio da mu je sin pao s kauča, a progovorio i o posljedici: 'Zaradio sam frakturu lubanje i čeljusti'
Tehnički pregled vozila
SAVJETI PROFESIONALACA
Jednostavni dnevni pregled automobila može vas spasiti velikih kazni u prometu