Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU: Marko Badurina

Prvi čovjek HPB-a nakon sankcija za Večernji: Zbog Sberbanka smo jači, klijenti će imati koristi!

08.03.2022.
u 15:00

Neizvjesnost sudbine podružnice Sberbanka u Hrvatskoj i strahovi njezinih klijenata i zaposlenika okončani su “blickrig” akcijom u kojoj ju je, uz odobrenje sanacije od Jedinstvenog sanacijskog odbora, preuzela državna Hrvatska poštanska banka. Prethodno su, također nakon sanacije, preuzeli i Jadransku banku. Izgleda kao da je državna banka, šesta po imovini u bankarskom sektoru, postala agresivan igrač koji već niže akvizicije. A još relativno nedavno je, nakon vlastitih dubioza, afere “Bankomat” izazvane upravo intervencijom od države postavljenih aktera na čelo banke i poslovanja koje je bilo sve samo ne tržišno, bila u teškim gubicima i gladna dodatnog kapitala. Preuzimanjem Sberbanka njezin se tržišni udio s 5,5 posto penje na 7,77 posto. O aktualnim smo događajima i planovima s preuzetom podružnicom ruske banke razgovarali s predsjednikom uprave HPB-a Markom Badurinom.

Komentara 3

DU
Deleted user
16:04 08.03.2022.

Kako su ti bankari nabildani kao da 8 h dnevno prebacuju vreće cementa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?