Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma

27. ožujka 2017. u 15:23 631 prikaza
sajmovi
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/2

U skladu s poslovnom strategijom jačanja sajamske djelatnosti u Zagrebu, od 4. - 7. travnja 2017. Zagrebački velesajam priprema koncepcijski redizajnirane PROLJETNE SAJMOVE.

Pod sloganom „OBNOVIMO HRVATSKO GOSPODARSTVO“ ove godine terminski i sadržajno objedinjena su četiri tematski povezana međunarodna sajamska projekta: EMAT 9. sajam zaštite okoliša i komunalne opreme, INTERKLIMA, 24. sajam grijanja, klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije, GRADITELJSTVO, 40. sajam građenja i opremanja te INTERPROTEX, 12. sajam zaštite osoba i imovine.

Pokrovitelj PROLJETNIH SAJMOVA je Grad Zagreb koji nastavlja pružati veliku podršku projektima Zagrebačkog velesajma.

Ovi sajmovi obuhvaćaju vrlo snažan stručni konferencijski program, s temeljnim ciljem profesionalnog i stručnog susreta gospodarstva i poduzetnika navedenih struka s domaćim i inozemnim tržištem te predstavnicima znanstvene zajednice i institucionalnim nositeljima oblikovanja navedenih sektora gospodarstva. Bit će to prigoda da se posjetiteljima Proljetnih sajmova, stručnoj i široj javnosti prezentira uvid u nacionalnu strategiju i kretanja u području zaštite okoliša, graditeljstva i energetske učinkovitosti do 2030. godine, te noviteta vezanih uz komunalnu opremu i zaštitu osoba, imovine i podataka, kao i prezentirati inovativna rješenja razvoja gradova.

B2B U FOKUSU: Konferencije, simpozij, radionice, paneli

 • Panel rasprava: Hrvatsko graditeljstvo do 2030

Cilj je odgovoriti na pitanja: Kakve neophodne promjene očekuju hrvatski građevinski sektor? Imamo li dobro osmišljene dugoročne strategije? Koliko su trajne u odnosu na dinamiku političkih struktura svake 4 godine ili čak u kraćem razdoblju? Ima li Hrvatska dovoljno kompetentnih ljudi za provedbu strategija? Što aktualna postava Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja planira nametnuti kao razvojne procese u razdoblju do 2020 pa onda do 2030?

 • GREEN TALKS za građanstvo i upravitelje zgrada: Kako brzo, jednostavno i učinkovito obnoviti zgradu ili obiteljsku kuću?

 • Put u kružno gospodarstvo

Druga međunarodna tehnološka konferencija tvrtke Tehnix na kojoj će se predstaviti najnovije tehnologije, strojevi i oprema proizvedene u Hrvatskoj kojima se postižu ciljevi cirkularne ekonomije i održivi razvoj.

 • Smart Cities – pametnim rješenjima do održivog grada

Cilj je ukazati na konkretna rješenja i postojeće strategije implementacije pametnih rješenja u svrhu održivosti i podizanja kvalitete života u gradovima. Koliko je koncept ‘pametnoga grada’ zaživio u Hrvatskoj. Financiranje pametnih rješenja. Alternativni načini financiranja poput crowdfundinga na konkretnim primjerima. Povlačenje sredstva europskih strukturnih fondova.

 • Zelena gradnja – Zelena energija

Teme u fokusu - ENERGIJA: Biogorivo-plin, drvna masa; GRADNJA - bio prirodna gradnja, zelena gradnja, energetska učinkovitost; ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA - arhitektura i gradnja ekološkim i prirodnim materijalima

 • 24. Međunarodni simpozij o grijanju, hlađenju i klimatizaciji INTERKLIMA 2017

 • 13. Konferencija o termografiji

 • Privatna zaštita 2017: Prevencija – Zaštita – Sigurnost

 • zaJEDNO za kulturu sigurnosti na radu

 • Informatizacija u vatrogasnoj zajednici

 • B2B susreti – Austrijsko gospodarstvo u Hrvatskoj

Najavljujemo značajan posjet velike delegacije austrijskih tvrtki, ukupno njih 23, u okviru Austrijsko-hrvatskog gospodarskog susreta na temu tehnologije zaštite okoliša, graditeljstva i infrastrukture. Delegaciju će predvoditi predsjednik Koruške gospodarske komore.

DEMONSTRACIJE, VJEŽBE, ZANIMLJIVOSTI

Posebno zanimanje izazvat će vatrogasni timovi i demonstracija procesa školovanja potražnih pasa kroz prikaz disciplina poslušnosti, motivacije i traženja kao i traženje unesrećene osobe iz simulirane ruševine.

Posjetitelji će imati jedinstvenu priliku pogledati svoju prekršajnu evidenciju. Upravo za takvu mogućnost pobrinulo se Ministarstvo unutarnjih poslova, kao i za ostali edukativno prezentacijski program; informacije i savjeti o sigurnosti u prometu, testiranje poznavanja prometnih propisa kod djece i dr. Na izložbenom dijelu demonstrirat će korištenje opreme za motocikliste, uređaj za nadzor brzine kretanja vozila kao i uređaje za mjerenje prisutnosti alkohola u organizmu, a moći će se isprobati i vožnja motocikla na simulatoru.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske organizirat će izložbu vojne opreme i naoružanja koju koristi vojna policija i na kojoj će prezentirati naoružanje, uniforme, zaštitnu odjeću i obuću te posebne uređaje, a moći će se uživo vidjeti demonstracija dresure pasa.

IZLOŽBENI DIO SAJMA

Zaštita okoliša • Komunalna oprema • Građenje i opremanje • Grijanje i klimatizacija • Obrada pitkih voda • Energetika • Zaštita osoba, imovine i podataka

Gospodarenje otpadom izazov je i obveza. Sajam EMAT ima ulogu jačanja svijesti o potrebi ekološkog pristupa u svim aspektima gospodarskog razvoja. Sajam nudi upoznavanje i prezentacije novih tehnologija za održivi razvoj te razmjenu stručnih i znanstvenih iskustava s područja prevencije onečišćenja, komunalnog gospodarstva, urbanog uređenja, zaštite okoliša i života u njemu.

GRADITELJSTVO okuplja proizvođače građevinskih materijala, građevinske stolarije, opreme za unutarnje uređenje, mehanizacije te tehničko-tehnološka rješenja koja podižu energetsku učinkovitost izgradnje.

INTERKLIMA donosi aktualne teme vezene za energetsku obnovu zgrada, najbolja i energetski najučinkovitija rješenja u sustavima grijanja i klimatizacije te upotrebi obnovljivih izvora energije.

Safety-security sajam, INTERPROTEX će ponovo ujediniti razne grupacije ove gospodarske grane i predstaviti novitete u području tehničke i mehaničke zaštite, tjelesne zaštite i zaštite od požara.

HRVATSKA KUPAONICA“ premijerno na Proljetnim sajmovima

Hrvatska gospodarska komora inicirala je projekt „Hrvatska kupaonica“ u kojem je okupila pet renomiranih hrvatskih tvrtki koje su zajedničkim snagama sastavili i opremili kupaonicu u tri varijante odnosno cjenovna razreda. Na sajmovima će po prvi put biti izložena luksuzna kupaonica inspirirana hrvatskom čipkom i maslinovim drvom.

PARTNERI

Proljetne sajmove prati snažna institucionalna podrška: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, Obrtnička komora Zagreb, Hrvatski ceh zaštitara, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska vatrogasna zajednica, Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i Hrvatski savjet za zelenu gradnju.

Više informacija možete pronaći na www.zv.hr.

TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati