Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Preuzmite 50 EUR i zaradite na dionicama Alibabe

FXLider
Foto: PR FOTO
PR
Autor
PR članak
21.05.2015.
u 08:15

Tvrtka Alibaba u četvrtak, 7. svibnja, objavila je da je tijekom prvog kvartala ostvarila rast prihoda od 45%, što je i bilo u skladu s onim što je tržište očekivalo. Rast prihoda izazvan je rastom broja aktivnih kupaca koji je na godišnjoj razini dostigao 37%, ali i bruto robne razmjene koja je porasla čak 150%.

FXLider, specijalno čitateljima Večernjeg, daje 50 eura namijenjenih za trgovanje dionicama Alibabe i drugih kompanija na svjetskoj burzi, jedinoj burzi na kojoj možete zaraditi i na rastu, ali i na padu cijena dionica.

Preuzmite 50 eura ovdje

Alibaba je najveća kineska kompanija koja se bavi prodajom preko interneta. Obuhvaća više od 80% udjela cjelokupnog kineskog tržišta i istovremeno je i najveća kompanija ovog tipa na svijetu u pogledu bruto robnog obujma. Ova kompanija nudi više on-line platformi putem kojih trgovci vrše on-line transakcije slično eBay-u. Alibaba također posluje i na globalnom tržištu putem brendova AliExpress i Alibaba.com.

"Veći dio aktualne logističke mreže u Kini kreiran je 1990. godine i sada teško drži korak sa sve većim on-line tržištem. Zbog toga je Alibaba 2013. godine lansirala masivan logistički projekt udruživanja s investitorima kojim će se prikupiti otprilike 16 milijardi juana ili više od 16 milijardi dolara u sljedećih nekoliko desetljeća. Od ove mreže očekuje se da podrži godišnju prodaju od 10 tisuća milijardi juana i ima ključnu ulogu u daljem rastu Alibabe", navode u FXLideru.

Jaka logistička mreža podrazumijeva veliku efikasnost pri isporuci i sposobnost provođenja velikog broja transakcija. Ipak, nedavno je kompanija ipak bila kritizirana od Državne uprave za industriju i trgovinu zbog toga što nije napravila dovoljno da umanji ili suzbije prodaju falsificiranih proizvoda.

Preuzmite 50 eura ovdje

"Cijena dionica ove gigantske on-line kompanije, nakon objavljivanja rezultata o zaradi tijekom prvog kvartala, porasla je više od 14%. Analitičari su optimistični i kada je budućnost ove kompanije u pitanju. Ogroman potencijal kineskog on-line tržišta, ali i rast korisnika interneta na globalnoj razini svakako podržavaju ovaj optimizam" kažu u FXLideru.

Risk Warning and disclaimer
Contracts for Difference (CFDs) are leveraged products and carry a high level of risk to your capital as prices may move rapidly against you. Losses can exceed your deposits and you could be required to make further payments. These products may not be suitable for all clients therefore ensure you understand the risks and seek independent advice. This material does not constitute an offer of, or solicitation for, a transaction in any financial instrument. FXLider accepts no responsibility for any use that may be made of these comments and for any consequences that result. No representation or warranty is given as to the accuracy or completeness of this information. Consequently any person acting on it does so entirely at their own risk.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?